Sobočani v 2. polčasu zlomili Radgončane

Pomurje – Arcont Radgona 29.20 (10:8)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. november 2017 ob 08:15
RK Pomurje

RK Pomurje

V 7. krogu II. SRL je bil v Murski Soboti na sporedu pomurski rokometni derbi na katerem so zasluženo slavili domači igralci Pomurja. Na začetku tekme sta se ekipi menjavali v vodstvu, v 21. minuti pa so bili Radgončani prvi, ki so povedli za dva zadetka (6:8). A gostje nato do odmora niso več zadeli, domači igralci pa so bili uspešni štirikrat in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (10:8). V tem času so igralci Pomurja v obrambi tesno pokrivali najboljšega igralca gostov Žuniča.

S takšnim načinom obrambe so nadaljevali tudi v drugem delu, ker pa so ostali igralci Arcont Radgone le s težavo premagovali izkušenega domačega vratarja Belca, je prednost rasla iz minute v minuto. Ko je sredi drugega dela postalo jasno, da bo zmaga ostala doma, so priložnost za igro Arconta dobili tudi vsi igralci s klopi.

Tekmo v Murski Soboti si se ogledalo okoli 200 gledalcev, sodila pa sta Dejan Čretnik in Miloš Turnšek.

Pomurje – Arcont Radgona 29.20 (10:8)

Pomurje: Dor. Černela, Belec; Pintarič 1, Sever, M. Kozelj 9 (8), Dom. Černela, Jerič, Je Hedl 1, Šavel 2, V. Kozelj 2, Ju. Hedl 7, Hameršak, Štumpf 1, Gregorec 3, Jankovič 3, Raj. Trener: Alan Potočnjak.

Arcont Radgona: Perša, Prosenjak; Ivanek, Rojht 4, Ketiš 2, Vajda Ornik 1 (1), M. Žunič 9 (3), G. Šijanec 1, Bratkovič, Štefanec, Cotič, Kolbl 2, Podlunšek 1. Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Pomurje 8/8, Arcont Radgona 4/4; Izključitve: Pomurje 10 min, Arcont Radgona 8 min.


Več v Šport