Na Razkrižju prižgali lučke ter blagoslovili božično-novoletno drevo in adventni venec

Ta dan pa so prvič zasvetile tudi nove svetilke javne razsvetljave, od razkriškega križišča, skozi naselje Šafarsko, katere so bile postavljene ob rekonstrukciji ceste Gibina-Razkrižje

Prlekija-on.net, torek, 5. december 2017 ob 10:38
Prižig lučk na Razkrižju

Prižig lučk na Razkrižju

V Občini Razkrižje, so ob pričetku adventnega časa, organizirali tradicionalni blagoslov božično-novoletnega drevesa v razkriškem križišču s prižigom lučk ter blagoslovom adventnega venca, ki so ga prav tako postavili v razkriško glavno križišče. Dogodek je organizirala Občina Razkrižje v sodelovanju z Župnijo Razkrižje in Turistično narodopisnim društvom Razkrižje. Pri pletenju večjega adventnega venca pa so pomagale članice Župnijske karitas Razkrižje.

Dogodek je potekal v soboto, 2. decembra. Blagoslov je opravil razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Pri svečanem obredu je sodeloval otroški pevski zbor razkriške župnije pod vodstvom zborovodkinje Katje Žibrat, ki je zapel ob spremljavi glasbenikov ter tako popestril dogodek. Razkriški župnik msgr. Franc Režonja je poudaril pomen adventnega časa, ko pričakujemo rojstvo Jezusa. Da je to čas, ko naj bi se tudi v svojem življenju spomnili Jezusa in da bi vsak posameznik z dobrimi deli, skromnostjo ter prijaznostjo sledil njegovemu zgledu. Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič je povedal, da je to uvodna prireditev v sklopu prireditev, ki jih pripravljajo v tem  predprazničnem času in da bo vrhunec vsega predstava Božična noč, ki jo pri Ivanovem izviru na Razkrižju pripravljajo 20. jubilejno sezono. Prva uprizoritev bo na sveti večer, 24.12.2017, ob 19. uri, druga uprizoritev pa 6. januarja 2018, ob 18. uri.

Po uradnem delu so članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje za vse zbrane pekle razkriške mlince, ponujale čaj in kuhano vino.

Ta dan pa so prvič zasvetile tudi nove svetilke javne razsvetljave, od razkriškega križišča, skozi naselje Šafarsko, katere so bile postavljene ob rekonstrukciji ceste Gibina-Razkrižje. V naslednjih dneh bodo zasvetile še po Gibini.


Več v Družabno