Veter pri nas lahko doseže hitrost tudi do 100 km/h

Največ vetra se pričakuje na območju Podravja, Pohorja, Haloz, Slovenskih goric in Prekmurja, možen je vetrolom

Prlekija-on.net, četrtek, 14. december 2017 ob 09:411
Možen je vetrolom

Možen je vetrolom

Pred nami je spet poslabšanje vremena, tokrat bo veter za razliko od prejšnjih dni, škodo lahko povzročal v severovzhodu države. Po napovedih ARSO, bodo do zgodnjega popoldneva najmočnejši sunki vetra na severovzhodu države ter ponekod v višjih legah dosegali hitrost okoli 70 km/h. Veter bo ponovno dosegal hitrost okoli 80 km/h v drugem delu noči na petek in v petek dopoldne predvsem na severovzhodu ter na Notranjskem.

Sunki lahko na izpostavljenih mestih dosežejo hitrost med 80 in 100 km/h, možen je vetrolom. Največ vetra se pričakuje na območju Podravja, Pohorja, Haloz, Slovenskih goric in Prekmurja. Izdan je oranžni alarm.

V četrtek bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Meja sneženja bo na severozahodu na okoli 800 m. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 4 do 12 °C.

V petek bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno, sprva bodo močne tudi posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Temperature bodo na severozahodu in ponekod na severu okoli 0, drugod od 5 do 9 °C.


Več v Narava