Pri Sv. Juriju ob Ščavnici zgrajeno novo igrišče za mali nogomet na travi

Igrišče bo služilo vsem, nogometašem, učencem in krajanom

Branko Košti, četrtek, 14. december 2017 ob 18:491
Novo igrišče za mali nogomet na travi

Novo igrišče za mali nogomet na travi

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici se veselijo pomembne pridobitve, novega igrišča za mali nogomet na travi. Še posebej so igrišča veseli igralci malega nogometa KMN Videm – Gostišče pri Maji, kateri so z doseženimi uspehi na pomurskih, državnih in kot člani reprezentance Slovenije, tudi na evropskih nogometnih zelenicah, »primorali« lokalno skupnost k izgradnji igrišča.

Kot smo že poročali, je Občina Sv. Jurij ob Ščavnici na razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov, v letu 2017 pridobila 21.221,00 evrov, razliko do vrednosti projekta, ki je zajemal ureditev namakalnega sistema, ureditev tampona in travnate površine ter razsvetljave na igrišču ter je bil ocenjen na 61.470,00 evrov, so zagotovili v proračunu občine. Za izvajalca je bil na javnem razpisu izbran ugodnejši od dveh ponudnikov, Komunala Slovenske gorice d.o.o. Lenart  v Slov. goricah, katera je projekt izvedla v pogodbenem roku. Zaradi nekaterih sprememb (položen je travnati tepih namesto zasejane trave, dodatna razsvetljava), bo končna vrednost objekta okrog sedemdeset tisoč evrov.

Novo igrišče ni velika pridobitev samo za nogometaše, temveč tudi za šolsko mladino, saj se nahaja ob osnovni šoli in tudi za občane, saj naj bi, po načrtih občine, v prihodnosti ob igrišču uredili športne in rekreacijske objekte, namenjene vsem občanom.


Več v Gospodarstvo