Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Predstavili so se učenci oddelka za balet, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole

Prlekija-on.net, sreda, 20. december 2017 ob 08:001
Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V Domu kulture Ljutomer, so se v ponedeljek, 18. decembra, predstavili učenci oddelka za balet, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer zaključuje leto 2017, v katerem je praznovala 90 let uspešnega dela. Bilo je pestro, lepo, naporno, uspešno in polno takšnih in drugačnih preizkušenj. Še vedno smo pod vtisom naših prireditev in koncertov ob tem visokem jubileju. Še najbolj nam je v spominu naša slavnostna akademija na kateri so se izjemno izkazali naši mladi glasbeniki pevci in baletniki.

"Le malo katera glasbena šola v Sloveniji je sposobna izvesti tako kvalitetni program", so bile besede ob čestitki prisotne predsednice Zveze slovenskih glasbenih šol.

Te besede povedo, da smo na pravi poti in nam zato dajejo še večjo motivacijo za naše delo v prihodnje.

Kljub prostorskim težavam so se naši učenci uspešno predstavljali v letu 2017, na vseh razrednih in javnih nastopih, območnih, regijskih in državnih revijah glasbenih šol ter baletni predstavi našega oddelka za ples.

V kolektivu imamo izjemen kader, ki dela zelo dobro, strokovno in odgovorno. Zato hvala in iskrene čestitke celotnemu kolektivu za uspešno delo v tem letu.

Podelili  priznanja Slavka Osterca
Na koncertu smo podelili tudi priznanja Slavka Osterca. Priznanja podeljujemo običajno na letnem koncertu šole, v mesecu maju, vendar smo to leto zaradi Slavnostne akademije ob 90-letnici šole, podeljevanje prestavili na Božični koncert.

Priznanja Slavka Osterca podeljujemo vsem učencem, ki so dosegli zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG ali prvo mesto ali nagrado na mednarodnih tekmovanjih.

Priznanja Slavka Osterca so prejeli, diatonična harmonika B kategorija 11. MEDNARODNO TEKMOVANJE HARMONIKARJEV ZA NAGRADO AVSENIK, BEGUNJE - ZLATO PRIZNANJE, Mentor: Dejan Raj

ŽIGA DUNAJ, trobenta, B kategorija, MEDNARODNO TEKMOVANJE WOODWIND-BRASS VARAŽDIN - PRVA NAGRADA
Mentor: Simon Novak, prof., korepetitor: Darja Slejko, prof.,

NUŠA DOLAMIČ, rog, 1. B kategorija, 46. TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV REPUBLIKE SLOVENIJE, ZLATA PLAKETA IN PRVA NAGRADA, posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe slovenskega avtorja, ter MEDNARODNO TEKMOVANE WOODWIND-BRASS VARAŽDIN, B kategorija, PRVA NAGRADA.
Mentor: Stanislav Lašič, prof., korepetitor: Darja Slejko, prof.

ŽAN ŽUMAN, pozavna, 1. C kategorija, 46. TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV REPUBLIKE SLOVENIJE, ZLATA PLAKETA IN DRUGA NAGRADA   
Mentor: Simon Kramberger, prof., korepetitor: Katja Žibrat, prof.

Vsekakor je za uspeh učenca zelo važno pravilno vodenje učitelja, zato čestitke tudi vsem mentorjem in korepetitorjem, ki s svojim delom dokazujejo veliko strokovnost.

Vendar pa na naši šoli ne vzgajamo in ne posvečamo pozornosti samo nadarjenim učencem, ampak zelo natančno sledimo svoji osnovni nalogi in viziji. Pri svojem delu želimo prav vsem našim učencem podajati ljubezen do glasbe, instrumenta, petja in plesa. Z umetnostjo želimo napolniti in oblikovati mlado osebnost, ki bo to bogastvo prenesla v svoje življenje. Niti predstavljati si ne moremo, kako s tem bogatimo mladi rod v naši lokalni skupnosti.

V kolektivu imamo izjemen kader, ki dela zelo dobro, strokovno in odgovorno. Zato hvala in iskrene čestitke celotnemu kolektivu za uspešno delo v tem letu.

In kako v prihodnje, po 90. letih? Vsekakor želimo nadaljevati in nadgrajevati naše delo skupaj z našimi učenci. Ostajamo  optimisti in verjamemo, da je čas za uresničitev naše največje želje že zelo blizu.

Pred nami je veliko novih načrtov in izzivov, zato smo pri tem zelo hvaležni vsem, ki s svojo potrpežljivostjo pripomorete, da učenci dosegajo svoje cilje.

Vsekakor pa bi se rad zahvalil še vam cenjeni starši, ki svoje otroke podpirate in vzpodbujate pri njihovem glasbenem izobraževanju.

Tudi vsem vam, spoštovano občinstvo hvala za sodelovanje in spremljanje našega dela skozi celotno leto.

Prav posebna zahvala pa seveda ustanoviteljici, občini Ljutomer za vso podporo in napore pri iskanju rešitev glede naše prostorske situacije.

Čas v letu 2018 nam bo verjetno prinesel spremembe, ki bodo obogatile naše življenje, zato vam želim, da ob prazniku božiča doživite prijetne trenutke, naj vas spremljata mir in notranja uglašenost, v prihajajočem letu pa, da bi spoznali pravo pot, prave ljudi, storili prave reči, in v vsebi in drugih našli le dobre stvari.

Čestitam vsem nastopajočim in njihovim mentorjem, hvala g. Dejanu Raju za povezovanje božičnega koncerta in programa.

V imenu vseh učencev, zaposlenih in v mojem imenu še enkrat vsem Vesel božič in srečno 2018.

Zapisal: Stanislav Lašič, ravnatelj
Foto: Foto Tivadar, Ljutomer​


Več v Kultura in izobraževanje