Na Hrvaško vrnili sedem državljanov Afganistana

V jutranjih urah so v okolici Središča ob Dravi izven mejnega prehoda prečkali državno mejo s Hrvaško

Prlekija-on.net, četrtek, 21. december 2017 ob 20:402
Mejni prehod Središče ob Dravi

Mejni prehod Središče ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 20. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 11:30 uri so na mejnem prehodu Ormož hrvaškim varnostnim organom izročili sedem obravnavanih tujcev, državljanov Afganistana, kateri so v jutranjih urah v okolici Središča ob Dravi izven mejnega prehoda prečkali državno mejo s Hrvaško.

Ob 15.18 uri jih je RCO Ptuj obvestil o dimu v stanovanjski hiši pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dim prihajal iz kovinske posode v kletnih prostorih objekta, kjer se nahaja kurilnica. Kadilo se je iz tam deponiranega pepela. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Velika Nedelja. Zadevo bodo zaključili s uradnim zaznamkom.

Ob 15:34 uri so bili obveščeni o zakolu kokoši v Šardinju. Na kraju je bil lastniku nezavarovanega psa, izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o zaščiti živali.

Ob 19:05 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.


Več v Črna kronika