Pomurski gasilci obiskali murskosoboškega škofa Petra Štumpfa

Gasilci so se škofu zahvalili, da tvorno sodelovanje na verskem področju, kajti sodelovanje med gasilskimi društvi, Gasilskimi zvezami in župnijami ter murskosoboško škofijo je svetel vzgled v slovenskem prostoru

Jože Žerdin, petek, 22. december 2017 ob 17:58
Gasilci pri škofu

Gasilci pri škofu

Pred božično novoletnimi prazniki so v sredo, 20. decembra, pomurski gasilci v sestavi regijski predsednik Milan Antolin, namestnik predsednika Andrej Vöröš in regijski gasilski poveljnik Dušan Utroša, na sedežu škofije v Murski Soboti, obiskali murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa, ki jih je sprejel z velikim veseljem. V sproščenem pogovoru je med drugim beseda tekla o delu pomurskih gasilcev in njenih nalogah na požarno preventivnem področju.

Gasilci so se škofu zahvalili, da tvorno sodelovanje na verskem področju, kajti sodelovanje med gasilskimi društvi, Gasilskimi zvezami in župnijami ter murskosoboško škofijo je svetel vzgled v slovenskem prostoru. Gasilci namreč skupaj z župnijami pripravljajo blagoslove gasilskih pridobitev, kot so gasilskimi avtomobili, prapori in domovi. Vez med gasilci in župnijami pa je najbolj vidna in prisotna v času Florijanovih svetih maš.

Škofa so tudi seznanili, da se mladi radi vključujejo v gasilske vrste, kajti v šoli spoznavajo pomen prostovoljstva, ki ga do sočloveka nudijo gasilci. Škof je gasilce seznanil z nekaterimi aktivnostmi v škofiji, kot je priprava na praznovanje 100-letnice priključitve Prekmurja k matičnemu narodu. Za to praznovanje se pripravlja vrsto dogodkov, zato se je škof obrnil na gasilce, da bi se aktivno skupaj s škofijo in župnijami vključili v praznovanje, kar so gasilci tudi obljubili. Ob koncu obiska se jim je škof zahvalil za obisk, jim voščil vesel božič ter podelil blagoslov.


Več v Kultura in izobraževanje