Župan Občine Razkrižje spet postal mladinec

Občina Razkrižje velja kot primer pozitivne prakse glede konstantnega razvoja turizma in številnih razvojnih projektov

Prlekija-on.net, sobota, 23. december 2017 ob 23:55
Stanko Ivanušič v MCP-ju

Stanko Ivanušič v MCP-ju

Stanko Ivanušič, pravnik in od ustanovitve manjše, obmejne občine Razkrižje dalje, tudi njen župan je nedavno v prleškem mladinskem centru, ki sicer s svojimi osrednjimi prostori in celotnim zunanjim kompleksom domuje na svojem sedaj “nevtralnem” ljutomerskem območju, predstavil življenje ob meji z Republiko Hrvaško.

Občina Razkrižje velja kot primer pozitivne prakse glede konstantnega razvoja turizma, številnih razvojnih projektov, ureditve celotne javne kanalizacije na svojem sicer hribovitem območju, vzpostavitve delovanja zdravstvenega doma in lekarne. Veliko pozornost posvečajo delovanju nevladnega sektorja in odličnih medsosedskih odnosov. Predavatelj je poudaril, če bi mejo urejevala s štrigovskim županom (iz RH) bi jo v dobrobit življa na obeh straneh meje mnogo uspešneje uredila, kot sedaj to počenjajo "veliki" politiki iz Ljubljane in Zagreba.

V skoraj dveurnem zanimivem predavanju, popestrenem s številnimi fotografijami in filmskimi zapisi je tudi predstavil svojo "zmago" na sodišču, ko jim na državnem javnem razpisu prvotno niso odobrili zelo pomembnega projekta kot tudi zelo smelo več let trajajočo aktivnost, ko so mladim družinam brezplačno ponujali komunalno opremljene parcele in so tako uspeli napolniti z otroci tudi svojo lepo in novo osnovno šolo.

Njegovo izvajanje je potekalo v nabito polnem prostoru in po zaključku so mu predstavniki MCP-ja izročili spominsko knjižno darilo. Omenjena občina z županom Stankom Ivanušičem je bila namreč zmerom odločni podpornik mladih nasploh in s tem tudi prleškega mladinskega centra in to tudi takrat, ko ga je lastna občina nasilno in skrajno ne taktično deložirala in na vsak način poskusila zatreti njegovo delovanje. V družabnem delu se je gost vpisal v knjigo Evidenca članstva MCP-ja pod zaporedno številko 714. In tako je razkrižki župan Stanko Ivanušič ponovno postal mladinec.

Foto: Tilen Kosi


Več v Kultura in izobraževanje