V čelnem trčenju ena oseba umrla, še štiri so bile poškodovane

Čelno sta trčili dve osebni vozili, pri čemer so se štiri osebe poškodovale ena pa je na kraju preminula

Prlekija-on.net, nedelja, 31. december 2017 ob 09:20
Čelno trčenje, foto: PGD Slovenske Konjice

Čelno trčenje, foto: PGD Slovenske Konjice

V soboto, 30. decembra, ob 20.25 sta v naselju Zeče, v občini Slovenske Konjice, čelno trčili dve osebni vozili, pri čemer so se štiri osebe poškodovale ena pa je na kraju preminula.

Gasilci PGD Slovenske Konjice so protinaletno in požarno zavarovali kraj in ga razsvetlili, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Celje pri oskrbi poškodovanih, s tehničnim posegom iz vozila izvlekli preminulo osebo, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in jih očistili.

Reševalci NMP Celje in Slovenske Konjice so štiri poškodovane prepeljali v Splošno bolnico Celje v nadaljno oskrbo.

Po besedah policije je 28-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. V desnem preglednem ovinku je zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri z osebnim avtomobilom pripeljal 19-letni voznik. Ta se je zaradi preprečitve trčenja umikal levo, vendar trčenja ni mogel preprečiti.

V trčenju je njegova 45-letna sopotnica zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, dva sopotnika ter oba voznika pa so bili lahko telesno poškodovani.




Več v Črna kronika