Na 2. novoletnem turnirju v namiznem tenisu slavil Robert Krnjak

Na turnirju v telovadnici pri OŠ Mala Nedelja se je pomerilo kar 26 igralcev iz 11 klubov

Prlekija-on.net, sreda, 3. januar 2018 ob 11:26
2. novoletni turnir v namiznem tenisu

2. novoletni turnir v namiznem tenisu

Na praznični torek, 2. januarja, je v telovadnici pri OŠ Mala Nedelja potekal 2. novoletni turnir v namiznem tenisu v organizaciji NTK "Spin" Mala Nedelja in Športne zveze Ljutomer. Na turnirju se je pomerilo kar 26 igralcev iz 11 klubov.

Tekmovalci so bili z žrebom razporejeni v šest skupin po 4 oz. 5 igralcev, kjer so igrali po sistemu vsak z vsakim. V nadaljnje tekmovanje so se uvrstili prav vsi, od tam naprej pa se je igralo na izpadanje. Poraženci prvega kroga so se nato pomerili v tolažilni skupini, kjer je na koncu zmagal Vlado Šegula iz NTK Polenšak. V finalu je bil boljši od Davida Šterna iz NTK Cirkovce. Šegula je prejel medaljo za zmagovalca tolažilne skupine.

V boju za zmago smo lahko spremljali lep namizni tenis s kar nekaj vrhunskimi predstavami. Priča smo bili tudi nekaterim presenečenjem, ko so iz nadaljnjega tekmovanja izpadli favoriti za končno zmago. V prvem polfinalnem dvoboju sta se pomerila Igor Vinčec iz NTK Sobota in Robert Krnjak iz NTK Cirkovce. Vinčec je sicer dobil prvi niz, nato pa je Krnjak prevzel pobudo in se s tremi zaporednimi osvojenimi nizi uvrstil v finale. V drugem polfinalnem dvoboju sta se pomerila igralca NTK "Spin" Mala Nedelja, Kristijan Kšela in Marko Kreft. Kšela, ki je z zelo dobro igro na turnirju presenetil kar nekaj nasprotnikov, tokrat ni našel ustrezne rešitve, da bi premagal Krefta. Slednji je slavil z rezultatom 3:0 v nizih. Tako je sledil veliki finale med Robertom Krnjakom in Markom Kreftom. Stara znanca iz namiznoteniških turnirjev sta v finalu prikazala dobro taktično igro, Kreft pa je na koncu moral priznati premoč Krnjaku, ki je slavil brez izgubljenega niza.

Predsednik NTK "Spin" Mala Nedelja, Božo Mlinarič, je na koncu turnirja podelil pokale in medaljo najboljšim igralcem.


Več v Šport