Starostniki so se z veseljem zavrteli

V radgonskem DSO pripravili tradicionalni zaključek leta za stanovalce in njihove svojce

Prlekija-on.net, petek, 5. januar 2018 ob 08:19
Zaključek DSO Gornja Radgona

Zaključek DSO Gornja Radgona

V Domu starejših občanov Gornja Radgona so tik pred koncem leta 2017, praznovali zaključek leta. Že tradicionalna prireditev je bila ponovno odlično obiskana, saj se je zbralo kar 140 stanovalcev doma in njihovih svojcev, tako da so se ob lepo dekoriranih in obloženih omizjih zbrale kompletne družine. Direktor Doma, mag. Marjan Žula, je v uvodnem slavnostnem nagovoru pozdravil tudi prostovoljce, ki so bili povabljeni ter se jim zahvalil za celoletno požrtvovalno in pomembno delo, ki ga opravljajo. Po čisto kratkem pogledu nazaj v poslovno leto 2017, ki ga bo DSO-GR d. o. o. zaključil pozitivno, se je zahvalil zaposlenim, ki skrbijo za to, da je Dom svetel, prijazen in odprt ter za njihovo dobro delo, ki se odražajo v zelo kakovostnih storitvah. Za vse delovne enote je izbral prijazne in lepe besede ter izrazil upanje, da bodo tudi v bodoče živeli in delali kot kolektiv, skupaj s stanovalci pa še naprej kot velika družina.

Besede zahvale so bile namenjene tudi Občini Gornja Radgona kot večinskemu družbeniku, obenem pa je povedal, da še vedno ostaja kanček upanja, da bi Dom prešel v celoti v občinsko last. Ob koncu nagovora se je zopet dotaknil stanovalcev, ki v veliki večini izražajo zadovoljstvo z bivanjem v radgonskem Domu. Ni pa se pozabil zahvaliti še vsem, ki so kakor koli pripomogli k uspešnemu delovanju DSO-GR d. o. o. in seveda tistim, ki so pripravili tradicionalno »silvestrovanje«. Stanovalka, Irena Svetec, predsednica Skupnosti stanovalcev DSO Gornja Radgona, se je zahvalila ne samo direktorju Žuli, temveč vsem zaposlenim, ki kot je rekla, vzorno skrbijo za vse uporabnike. Izrazila je željo, da bi res še v naprej bili skupaj ena sama velika družina.

Medtem, ko so kuharice doma poskrbele za svečano večerjo s pestro kulinariko, pa je duo »Brndža«, ves večer skrbel za glasbeno plat zabave. Otvoritveni ples sta zaplesala direktor Marjan Žula in predsednica skupnosti stanovalcev Irena Svetec. Na plesišču so se pridružili tudi drugi pari in kmalu je zabava bila v polnem teku. »Mislim, da je bilo to druženje ponovno eno od nepozabnih doživetij, tako za stanovalce, kakor za njihove svojce, saj se ne zgodi prav pogosto, da se zbere vsa družina in preživi nekaj veselih in radostnih ur skupaj«, je povedal mag. Žula in dodal, da so prav to povedali ob odhodu tudi mnogi tisti, ki so bili navdušeni nad tradicionalnim »praznovanjem« novega leta v Domu starejših občanov Gornja Radgona.


Več v Družabno