V Veliki Nedelji pripravljajo dobrodelni koncert za Aneja in Jaka

Če le lahko, pridite 4.2.2018 ob 18:00 v Športno dvorano Velika Nedelja in s svojo udeležbo na dobrodelnem koncertu pomagajte Aneju in Jaku in skupaj olajšamo njuno življenjsko borbo!

Prlekija-on.net, nedelja, 7. januar 2018 ob 18:531
Anej in Jaka

Anej in Jaka

»Sva dvojčka Anej in Jaka, ki sva zelo hitela na ta svet. Rodila sva se pri 25. tednu nosečnosti. Kljub temu, da sva ob rojstvu tehtala le 770 g in 760 g ter statistično gledano imela le 2% možnosti da preživiva, je bilo to dovolj za naju. Danes sva stara 4 leta in sva junaka v vseh pogledih

Jaku in Aneju so kot posledice prezgodnjega rojstva ostale hoja po prstih ter bolečine in zategnjenost mišic nog – oblika cerebralne paralize.

Njuna prva 4 leta sta preživela na fizioterapijah, rehabilitacijah v Rehabilitacijskem centru Soča v Ljubljani, terapijah z živalmi, mnogih specialističnih obravnavah in se ob srčni mamici in očku borila, da sta do danes veliko napredovala.

Februarja 2018 pa bosta svojo borbo nadaljevala pod svetovno priznanim nevrologom dr. Parkom iz St. Louis Children's hospital v Missouriju, ZDA, ki je potrdil, da sta fantka primerna za operacijo hrbtenice. Po posegu ne bo več zategovanja mišic in bolečine. Anej in Jaka bosta lahko kmalu normalno hodila.

Predvideni so visoki stroški povezani z ortopedsko operacijo v tujini (tudi potni stroški, stroški bivanja celotne družine pred in po operaciji), potem pa tudi z daljšo po-operativno rehabilitacijo. Družina bo namreč v tujini ostala kar nekaj časa, da si fantka opomoreta in lahko nadaljujeta z zdravljenjem v Sloveniji.

Če le lahko, pridite 4.2.2018 ob 18:00 v Športno dvorano Velika Nedelja in s svojo udeležbo na dobrodelnem koncertu pomagajte Aneju in Jaku in skupaj olajšamo njuno življenjsko borbo!

Na koncertu nas bodo glasbeno razvajali in s tem pomagali:
Ansambel Saša Avsenika
Skupina Gadi
Natalija Verboten
Ansambel Akordi
Ditka
Mladi Dolenjci
Barbara iz skupine Donačka
Ansambel Opoj
Ansambel Smeh
Ansambel Zreška Pomlad
Ansambel Žargon
Mladih 5
Vokalna skupina Virtus
Voditelja: Peter Kirič in Tatjana Mohorko

VABLJENI IZ SRCA!

Celoten izkupiček prireditve bo namenjen družini Hanželič za zdravljenje Aneja in Jaka.

Vstopnice so na voljo:
TIC Ormož (pon-pet 8:00-16:00, sob 8:00-13:00), CENA: v predprodaji 13 eur ter na dan koncerta od 16:00 dalje v Športni dvorani Velika Nedelja, CENA: 15 eur.

Organizatorji:
Gasilska zveza Ormož, TIC-Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož in prijatelji družine Hanželič

Vsi, ki bi želeli pomagati Aneju in Jaku z donacijo, lahko donacije nakažete na:
RKS-Območna izpostava Ormož na poravnalni račun banke številka: SI56010000000400014, sklic: SI11 1682750-30000044458.
V namenu prosim navedite: ZA HANŽELIČ OD vaše ime in priimek ali ime vašega podjetja.
Družina Hanželič se iskreno zahvaljujemo vsem, ki lahko pomagate!

Anej in Jaka