Decembrske radosti v radgonskem DSO

Vonj po pecivu, praznično okrasje, glas božične pesmi in otroškega smeha...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. januar 2018 ob 18:48
Božiček v DSO Gornja Radgona

Božiček v DSO Gornja Radgona

Podobno kot vsa leta prej, se je tudi v minulem mesecu decembru Dom starejših občanov (DSO) Gornja Radgona spremenil v pravcato toplo praznično tovarno, kjer se je veliko dogajalo že od konca meseca novembra, ko so pridne roke s pomočjo zunanjih sodelujočih izdelovali adventne venčke in pokazali svoje ustvarjalne spretnosti. Ob petkih je stanovalcem krajšala čas študentka pripravnica iz vrtca, ki je stanovalcem in otrokom prebirala pravljice, ter se o njih skupaj z njimi pogovarjala. Za konec so bili prav veseli, da so dobili kakšen piškot in kozarec soka, saj je vendarle praznični čas.

Ker je opravil bilo ogromno, so že od začetka meseca izdelovali božično-novoletne voščilnice, ki so jih prodajali in tudi božične okraske, ki so bili namenjeni za krasitev Doma.

"Že kmalu po začetku meseca decembra pa nas je obiskal prvi dobri mož. Ob prazniku sv. Miklavža so nam otroci iz Vrtca Manka Golarja pomagali speči »prave« parklje iz kvašenega testa. Ker smo bili tako pridni, smo si seveda zaslužili, da nas je sam sv. Miklavž tudi obiskal in stanovalcem poklonil darove, ki so se jih vsi zelo razveselili. Ob tem prazniku se je v Domu odvil še Miklavžev koncert, kjer so nam svoje čudovite glasbene spretnosti predstavili učenci in učenke Zasebne glasbene šole Maestro in nam pričali prav prijeten popoldan, v katerem so tudi stanovalci zelo uživali" je po koncu praznovanja povedala delovna terapevtka v DSO, Anja Behek, ki dodaja, da so za vonj po božičnih piškotih poskrbele kmečke žene iz Društva kmečkih žena Gornja Radgona, ki so jim pokazale kako nastanejo pravi praznični piškoti iz krhkega testa. Stanovalci so jih z veseljem izrezovali z modelčki in jih na koncu še porisali, da so bili videti še bolj praznični.

"Tako se je božič vse hitreje bližal in sledilo je seveda še krašenje božičnih jelk po oddelkih in v avli. Vsak oddelek je dobil svojo drevesce in jo okrasil z ročno izdelanimi okraski. Božično drevo v avli je dobilo tudi velike jaslice, ki so ga prijetno dopolnjevale. In že je bilo vse nared za naslednji praznik v decembru – božič. Tudi ob tem prazniku nas je obiskal dobri mož, ki je s sabo pripeljal angelčke in darila, ter ogromno dobre volje. Božiček je obiskal vsakega stanovalca in mu pustil darilo, popoldne pa je pričakal še otroke zaposlenih v domu, ki so z njim pogumno izmenjali besedo ali dve. Proti večeru je sledil še tradicionalni božični koncert, na katerem je nastopil naš domski pevski zbor ter ŽPZ DU Gornja Radgona, ki ga vodi gospa Dragica Černe. Tako se je v mesecu decembru resnično dogajalo ogromno lepih stvari, ki so v nas in stanovalcih pustile topel, prijeten spomin in lahko rečemo, da so to naše decembrske radosti", je dodala Anja Behek.


Več v Kultura in izobraževanje