Vsi ilegalni prebežniki zaprosili za mednarodno zaščito

Sedemnajst državljanov Pakistana in dva državljana Nepala, vsi odrasli moški, so bili prepeljani v Azilni dom v Ljubljani

Prlekija-on.net, sreda, 17. januar 2018 ob 13:3415
Roman Zver

Roman Zver

Komandir Policijske postaje Ljutomer, Roman Zver, je v spremstvu predstavnice za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota, Suzano Rauš, v sredo, 17. januarja, pred PP Ljutomer,  podal izjavo o današnjem primeru glede ilegalnih pribežnikov udeleženih v prometni nesreči. Kot je znano so policisti v jutranjih urah na relaciji Razkrižje - Veščica zasledovali kombinirano vozilo avstrijskih registrskih številk, katero je ilegalno vstopilo v Republiko Slovenijo.

Iz smeri Veščice proti Stročji vasi je vozilo v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljalo levo z vozišča.

Preberite tudi:
S prebežniki v vozilu zletel s ceste
Voznik hotel pobegniti in skočil v Ščavnico
Kot je povedal komandir, je z zbiranjem obvestil na kraju bilo ugotovljeno, da je bilo v vozilu poleg voznika 29-letnega državljana Ukrajine še devetnajst oseb, sedemnajst državljanov Pakistana in dva državljana Nepala, vsi odrasli moški, ki so bili namenjeni v Italiji. Zaradi poškodb je bilo v bolnišnico prepeljanih osem oseb, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za lažje poškodbe.

Voznik kombiniranega vozila je po povzročeni prometni nesreči zapustil vozilo, se podal v beg in skočil v reko Ščavnico. Po opozorilu policista se je voznik vrnil iz reke, kjer so ga vklenili.

Pridržali še enega voznika, državljana Turčije
Dve uri pred tem dogodkom, so policisti v kombinirani patrulji z vojakom ugotovili gibanje še enega vozila ob državni meji. Vozilo je vozil 38-letni državljan Turčije, ki prebiva v Avstriji in je državno mejo prečkal nedovoljeno. V procesu je bilo ugotovljeno, da se je že večkrat gibal na našem ozemlju ter da sta oba primera povezana, zato je bila državljanu Ukrajine in Turčije odvzeta prostost, saj obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta v sostorilstvu storila kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1. Oba bosta privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

Vsi ilegalni prebežniki so sicer zaprosili za mednarodno zaščito, zato jih bodo prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

Kot je bilo še povedano, se tudi pri nas v zadnjem času beleži povečanje teh ilegalnih prehodov, gre pa predvsem za prebežnike iz meje Hrvaška-Srbija, ki se podajo na pot s tihotapci ter nato na območju Razkrižja prečkajo mejo in želijo pot nadaljevati v Italijo oz. v druge evropske države.

Več pa v spodnjem videu, kjer je celotna izjava.


Več v Črna kronika