Izjemni rezultati dijakov GFML v finalu državnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju

Jean Gal Vajs je dosegel 9. mesto, Nikola Kovač 3. mesto, Žiga Škalič pa je v kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto

Prlekija-on.net, torek, 13. februar 2018 ob 10:57
Nikola Kovač, Žiga Škalič in Jean Gal Vajs

Nikola Kovač, Žiga Škalič in Jean Gal Vajs

Že 12. finale državnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju je tokrat potekal v Litiji. Tekmovanje poteka preko spletne aplikacije, dostopne na naslovu si.miksike.eu. Uporabniki aplikacije se urijo v hitrosti in zanesljivosti reševanja osnovnih računskih operacij, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov.

Tekmovanje je razdeljeno na štiri dele: prvi trije krogi tekmovanja so bili izvedeni od oktobra do decembra 2017 na daljavo, finale pa je potekal v živo.

V sklepni del tekmovanja so se uvrstili dijaki GFML Žiga Škalič, Nikola Kovač in Jean Gal Vajs. V peteroboju so bili vsi trije izvrstni. Jean Gal Vajs je dosegel 9. mesto, Nikola Kovač 3. mesto, Žiga Škalič pa je v kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto. S tem si je zagotovil povabilo na mednarodno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 28. aprila 2018, v Lvovu v Ukrajini.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Desa Muck in pater Karel Gržan

Izredna pomembnost spoštovanja in tolerance

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:12
Spomin na 18. januar leta 1919

Mladi Prekmurec in Prlek – danes in tukaj

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:15
Razstava 7. likovne kolonije

Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:04