Policisti odkrili dve ukradeni vozili

Državljan Romunije je vozil ukraden BMW X5, državljan Ukrajine pa ukraden Range Rover Sport

Prlekija-on.net, sreda, 14. februar 2018 ob 14:17
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto zvečer, 10.2.2018 med kontrolo cestnega prometa na izvozu iz avtoceste Dolnji Lakoš ustavili in kontrolirali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW X5, španskih registrskih številk. Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje nobenih dokumentov za vozilo, katero je vredno okrog 90.000 evrov. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo kot novo še ne registrirano ukradeno v Italiji.

V nedeljo, 11.2.2018 v dopoldanskem času pa so policisti omenjene enote na pomurski avtocesti Dolinsko sever imeli v postopku 40-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil osebni avtomobil znamke Range Rover Sport, ukrajinskih registrskih številk. Pri kontroli vozila in zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je vozilo manipulirano, prav tako je bilo za vozilo izdano prirejeno ukrainsko prometno dovoljenje. V nadaljevanju so policisti PP IU MS skupaj s kriminalisti SKP PU ugotvili, da je bilo vozilo meseca decembra 2017 ukradeno v Španiji, vredno okrog 65.000 evrov.

Obe vozili sta bili zaseženi. Tujca sta bila pridržana in po zaslišanju izpuščena. Zoper oba bo podana kazenska ovadba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14