Znani so nastopajoči na 61. Bujti repi

Obiskovalce bodo zabavali štirje izjemni bendi, ki bodo zagotovo poskrbeli za nepozaben večer

Prlekija-on.net, sobota, 17. februar 2018 ob 09:27
Bujta repa

Bujta repa

Kot je že znano, bo 7. marca 2018 v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala 61. Bujta repa. Obiskovalce bodo zabavali štirje izjemni bendi, ki bodo zagotovo poskrbeli za nepozaben večer. Nastopajoči si bodo sledili v naslednjem vrstnem redu: Prašnati, Kontrabant, Tabu in Leteći odred.

Prašnati
5-članska zasedba nastopa pod imenom Prašnati, njeni člani pa vanjo prinašajo izkušnje v različnih glasbenih zvrsteh. S cimbalami, saksofonom, harmoniko, z bobnom in s kontrabasom pričarajo mešanico panonskih in urbanih zvokov z nekoliko kavarniškega ali celo džezovskega pridiha. Čeprav igrajo znane in preverjene skladbe, jim dodajajo tudi ščepec nevsakdanjosti in hudomušnosti.

Kontrabant
Skupina Kontrabant deluje že vse od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem in angleškem jeziku ter s pridihom teh tako različnih kultur navdušuje obiskovalce prireditev že vrsto red.

Tabu
Ravno letos praznujejo 20. obletnico obstoja. So sinonim za slovenski rock, popularnost, visoka mesta na lestvicah in glasbene nagrade. Uspelo jim je prodreti tudi na glasbeno sceno v sosednjih in bližnjih državah ter veljajo za vrhunski odrski bend, ki s svojimi 110 % energije nikoli ne razočarajo občinstva.

Leteći odred
Hrvaško skupino Leteći odred je leta 1991 ustanovil pevec, skladatelj in tekstopisec, Denis Dumanči. Od takrat so izdali enajst albumov in nastopili na številnih koncertih in festivalih. S svojimi hiti, kot je na primer Sanjao sam moju ružicu, so dosegli velik uspeh in prepoznavnost na celotnem območju bivše Jugoslavije. Prav gotovo tudi ob tem bendu obiskovalci Bujte repe ne bodo ostali ravnodušni.

Natančnejše informacije o programu, prodaji vstopnic in voznem redu avtobusov na prizorišče bodo na voljo v prihodnjih dneh.


Več v Družabno