Pošten najditelj nesel najdenih 150 evrov na policijo

Do policistov je v Ormožu pristopil pošten najditelj ter jih obvestil, da je v reži bankomata pri ormoškem Šparu našel 150 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. februar 2018 ob 07:39
Denar

Denar

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 16. februarja, ob 9:02 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v krožišču pri ormoškem Petrolu. S kraja je pobegnil voznik tujega tovornega vozila bele barve ZG reg. območja, kateri pa je bil kasneje tudi izsleden. Povzročitelju državljanu R Hrvaške je bila izrečena globa, katero je tudi plačal.

Ob 10:58 uri je do policistov v Ormožu, pristopil pošten najditelj, ter jih obvestil, da je v reži bankomata pri ormoškem Šparu našel 150 evrov. Predhodno se je že oglasil tudi v poslovalnici NLB banke v Ormožu, vendar so ga napotili na policijo. Izpolnjen in podpisan je bil zapisnik o najdeni stvari. Ob 12. uri se je na PP oglasila lastnica denarja, kateri ji je bil vrnjen na podlagi pisnega dokumenta njene banke.

V soboto, 17. februarja, ob 17:30 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

V nedeljo, 18. februarja, ob 14:05 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik ni izpolnjeval pogojev za udeležbo v cestnem prometu saj je bila vrednost preizkusa alkoholiziranosti 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. Opravili so ogled kraja prometne nesreče.

Ob 20.28 uri so v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu. Ob 22.00 uri so obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari v Ormožu. Opravljen je bil ogled ter sprejet zapisnik. Ob 04.55 uri so v naselju Podgorci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.


Več v Črna kronika