V Prlekiji že kar nekaj časa nismo imeli toliko snega

V naslednjih dneh pa nas čaka mraz, kot ga to zimo še ni bilo s temperaturami tudi do -25 stopinj Celzija

Prlekija-on.net, sobota, 24. februar 2018 ob 18:18
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Vremenoslovci so prejšnji teden za naše kraje napovedali do 30 cm snega in se niso zmotili. Ponekod ga je zapadlo še precej več, v Prlekiji pa tudi že kar nekaj časa nismo imeli toliko snega, saj so zadnje zime vedno bolj mile.

Ob obilnem sneženju sedaj končno s polno paro obratuje tudi prleško smučišče, v nedeljo bo v Bodkovcih tudi tekmovanje v smučarskih skokih, ki je eno izmed mnogih tovrstnih tekmovanj v zadnjih tednih, na svoj račun pa bodo prišli tudi otroci, ki imajo ta teden zimske počitnice. Zagotovo bo nastal prenekateri snežak in tudi nasploh bo veselo na snegu. Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov zasnežene Prlekije.

Pričakujemo mraz, kot ga to zimo še ni bilo
Agencija RS za okolje (Arso) pa ob tem navaja, da nas v naslednjih dneh čaka mraz, kot ga to zimo še ni bilo. "Velik del Evrope bo ob koncu februarja od severovzhoda preplavil zelo mrzel celinski zrak. Najhujši mraz bo pri nas predvidoma vztrajal od nedelje 25. 2. do četrtka 1. 3. 2018.
Od nedelje do torka bo še precej vetrovno, zato bodo temperature v večjem delu Slovenije zjutraj okoli -10, čez dan pa okoli -5 °C. Zmrzovalo bo celo ob morju. Severovzhodni veter bo občutek mraza še stopnjeval.
V sredo in četrtek bo veter oslabel, kot kaže se bo tudi zjasnilo. Tako bo takrat predvidoma ob jutrih temperatura zraka v notranjosti med -15 in -20 °C, v mraziščih tudi okoli -25, na Goriškem in ob morju pa med -4 in -8 °C.
Podobno mrzlo je bilo pri nas januarja 2017, ob koncu februarja pa nazadnje leta 2005.
Na animaciji je prikaz temperature zraka na višini približno 1500 m od petka 23. 2. do četrtka 1. 3. 2018," so zapisali na ARSO.



Več v Narava