89. občni zbor PGD Mala Nedelja

Dosedanjemu vodstvu so člani podelili še en mandat

Branko Košti, torek, 6. marec 2018 ob 12:08
Občni zbor PGD Mala Nedelja

Občni zbor PGD Mala Nedelja

Delo gasilk in gasilcev PGD Mala Nedelja v letu 2017, so poleg dela na opretivnem področju, zaznamovale številne aktivnosti pri organizaciji in izvedbi prireditev ter nadaljevanje zaključnih del pri dograditvi gasilskega doma.

Najpomembnejše je v poročilu na občnem zboru v soboto, 3. marca, predstavil predsednik PGD Mala Nedelja David Sovec.

V prvi velik zalogaj so zagrizli že v mesecu marcu, z organizacijo regijskega kviza mladine, v katerem je skupaj s tekmovalci – mladimi gasilci, sodniki in organizatorji, sodelovalo okrog petsto ljudi. Veliko pomoč pri organizaciji in vodenju kviza je nudila Osnovna šola Mala Nedelja, v katere prostorih in na zunanjih površinah je kviz tudi potekal.

Maja so gostili občni zbor gasilske zveze Ljutomer, kmalu za tem pa so dobili ponudbo od občine Ljutomer za organizacijo prireditve ob 150-letnici Besede, vendar so ocenili zadevo kot preveč rizično, da bi se je lotili, so pa pri organizaciji in izvedbi vsestransko pomagali, saj so izvedli kar 209 delovnih in 31 strojnih ur dela.

V mesecu avgustu so na izlet popeljali svoje najmlajše člane, katere so skupaj s sovrstniki iz PGD Radoslavci, popeljali na ogled gasilskega doma v Murski Soboti. Pionirjem je najbolj ostala v spominu vožnja z avtodvigalom, ko so si lahko mesto ogledali tudi s ptičje perspektive, prav tako piknik z družabnimi igrami ob Bukovniškem jezeru in seveda sladoled ob povratku. Mladi in nekateri mentorji so sodelovali na Taboru gasilske mladine v Bodislavcih ter na Dnevu mladih gasilcev v Ljutomeru.

Z zamenjavo dveh starih vrat na gasilskem domu, so se nadaljevala zaključna gradbena dela na gasilskem domu. V novembru se je pristopilo k izdelavi fasade na celotnem domu, vendar so neprimerne vremenske razmere onemogočile dokončanje del v lanskem letu, zato bodo dela zaključena spomladi.

Ob vsem tem ni bilo zanemarjeno operativno delo, saj so opravili nekaj manjših intervencij, sodelovali pri gašenju velikega požara v Ljutomeru in tam opravljali požarno stražo. Uspešno je bila izvedena evakuacijska vaja no OŠ Mala Nedelja in nenapovedana vaja na kmetiji Sobočan v Mesecu požarne varnosti, odprli so tudi vrata svojih prostorov za vse občane.

Na občnem zboru je bilo izvoljeno novo vodstvo društva. Dosedanjim vodilnim je potekel mandat, vendar so s svojim prizadevnim in uspešnim delom prepričali članstvo, da jim je zaupalo še en mandat.

Podpredsednik GZ Ljutomer Jernej Horvatič in David Sovec, sta podelila priznanja za 10, 20, 30 let dela v gasilski organizaciji, Marija Brunc in Milan Muzek sta prejela priznanje za 40 let, Mirko Karba pa za 60 let društvenega delovanja. Podpredsednik GZ Ljutomer je PGD Mala Nedelja podelil Zahvalo za aktivno pomoč pri gašenju požara v Ljutomeru.


Več v Kultura in izobraževanje