147. občni zbor PGD Ljutomer

Dosedanjega dolgoletnega predsednika Leonarda Markoviča je nasledil Danilo Polanič, poveljnik pa tudi v prihodnje ostaja Dušan Hunjadi

Prlekija-on.net, torek, 6. marec 2018 ob 12:23
Občni zbor PGD Ljutomer

Občni zbor PGD Ljutomer

V soboto, 3. marca, je potekal že 147. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ljutomer. Predsednik društva Leonardo Markovič in poveljnik Dušan Hunjadi sta predstavila tako delo v minulem letu, kot tudi za obdobje štirih let, saj se je s tem občnim zborom iztekel mandat dosedanjim organom društva. Povedala sta, da se število intervencij iz leta v leto povečuje, s tem pa tudi število ur, ki jih izurjeni gasilci, kot prostovoljci, namenijo za reševanje tujih življenj in premoženja.

Na tokratnem občnem zboru, ki je bil volilni, je dosedanjega dolgoletnega predsednika Leonarda Markoviča nasledil Danilo Polanič, poveljnik pa tudi v prihodnje ostaja Dušan Hunjadi, Leonardo Markovič pa je postal častni predsednik PGD Ljutomer.

Občnega zbora se je med drugim udeležila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki se je dosedanjemu vodstvu zahvalila za vso opravljeno delo, novemu vodstvu pa zaželela, da nadaljuje začrtano pot ter z izurjeno in strokovno ekipo še naprej pomaga ob naravnih in drugih nesrečah.

Na občnem zboru so bila podeljena tudi številna priznanja, veseli pa podatek, da ljutomerski gasilci in gasilke svoje znanje uspešno prenašajo na mlajše rodove.


Več v Kultura in izobraževanje