Izdan zbornik o Prlekiji

Zbornik vsebuje 16 strokovnih člankov z različnih področij geografije in članka o geologiji ter zgodovini območja občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej

Prlekija-on.net, petek, 9. marec 2018 ob 07:53
Zbornik 20. geografskega tabora v Prlekiji

Zbornik 20. geografskega tabora v Prlekiji

V letu 2016, natančneje med 9. in 17. julijem, je na območju občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej potekal geografski raziskovalni tabor, organiziran s strani Društva mladih geografov Slovenije. Tabor je bil namenjen študentom geografije in drugim mladim geografom. Ti so se v omenjenem obdobju natančneje spoznavali z območjem in proučevali njegove značilnosti. Študentom geografije priljubljeno opravilo je potekalo v obliki ekskurzij in znotraj skupinskega dela v tematskih delavnicah. Ugotovitve teh so bile javno predstavljene na zaključni predstavitvi v Golarjevi hiši ob koncu tabora.

Tokrat organizatorji tabora z veseljem sporočajo, da je bil v začetku leta izdan zbornik z naslovom Osrčje Prlekije 2016. Zbornik vsebuje 16 strokovnih člankov z različnih področij geografije in članka o geologiji ter zgodovini območja. Med navedenimi geografskimi članki so štirje z vsebino delavnic.

Javnosti je zbornik dostopen v natisnjeni in elektronski obliki. Natisnjeni izvodi bodo na voljo v lokalnih knjižnicah in navedenih ustanovah širom Slovenije. Elektronska oblika pa je dostopna tukaj, prelistate pa ga lahko tudi spodaj.

Tako uredniki kot avtorji članka upajo, da so z izdajo zbornika pripomogli k natančnejši predstavitvi območja širši javnosti, preglednemu naboru podatkov in virov za potrebe lokalnega prebivalstva ter k spodbujanju možnosti sodelovanj med izobraževalnimi ustanovami oz. študenti, državnimi ustanovami in nevladnimi organizacijami.

Prijetno branje tiskane ali elektronske verzije vam želijo uredniki zbornika: Tina Kmetec, Vanja Fabjan, Adam Gabrič in Špela Stanonik. Temu se pridružujemo tudi v uredništvu Prlekija-on.net.



Več v Kultura in izobraževanje