Franc Domajnko prejel naziv častni poveljnik PGD Orehovci

Na občnem zboru PGD Orehovci so podelili pisano paleto priznanj in zahval, med njimi pa je najbolj izstopala listina, ki jo je prejel starosta PGD Orehovci Franc Domajnko

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. marec 2018 ob 08:28
Franc Domajnko

Franc Domajnko

Prav v tem prvem tromesečju letošnjega leta, se po gasilskih domovih izvajajo redni letni občni zbori Prostovoljnih gasilskih društev, kjer se pregleda minulo delo, ter se obenem postavijo novi plani in cilji za tekoče aktivno leto. Ob tej priložnosti pa se tudi podeljujejo najrazličnejše zahvale, priznanja, odlikovanja, povišanja, obletnice ter nazivi. Tudi na občnem zboru Prostovoljnega društva Orehovci so ob koncu podelili pisano paleto priznanj in zahval. Med njimi pa je najbolj izstopala listina, ki jo je prejel starosta PGD Orehovci Franc Domajnko in sicer naziv »častni poveljnik«.

Franca Domajnka prav gotovo pozna širša okolica, kot bivšega dimnikarja, prijatelja predvsem pa humanista in prostovoljca, ki je vso svojo ljubezen posvetil prav gasilstvu že od zgodnjih mladostnih let. Franc je med gasilske vrste v Orehovcih  vstopil leta 1969, v istem letu je opravil tudi tečaj za izprašanega gasilca ter nadaljeval izobraževanje in v letu 1978 prejel čin podčastnika. V gasilskem društvu Orehovci so spoznali in uvideli njegovo zagnanost, voljo in motivacijo do vsega v gasilstvu, tako so mu med leti 1979 in 1981 zaupali delo blagajnika društva.

Franc pa je tudi v teh letih nadaljeval z izobraževanjem, se kalil in izpopolnjeval, tako je 1980 končal usposabljanje za strojnika v letu 1988 pa prejel čin častnika. Med leti 1984 in 1989 je Francu bila zaupana tudi funkcija predsednika, od leta 1989 do leta 2018 pa je opravljal funkcijo poveljnika PGD Orehovci. Franc je tudi nosilec Gasilske plamenice 1. stopnje ter častnik 2. stopnje. Leta 2016 je prejel listino občine Gornja Radgona za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, ki velja kot vzpodbuda za nadaljnjo delo.

Francu Domajnku se je po 49. letih aktivnega dela na področju gasilstva na občnem zboru PGD Orehovci, ki je bil v prostoru tamkajšnjega gasilskega doma, podelil naziv »častni poveljnik« za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno delo ter v zahvalo za zelo pomembni osebni prispevek pri razvoju gasilstva v Orehovcih in širše.

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje