Tokrat ženska poezija in moški pevski dvojec

Šesterica poetinj 14. marca v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, torek, 13. marec 2018 ob 08:39
DOSOR-jev literarni krožek

DOSOR-jev literarni krožek

Ugotovimo lahko, da nam mesec marec poleg prvega dneva pomladi (letos 20. marca) prinaša tudi dva ženska praznika. Najprej Dan žena na začetku meseca (8. marec) ter Materinski dan (25. marca) na koncu. Slednja dva želijo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, počastiti z literarnim popoldnevom sredi meseca.

Zatorej DOSOR-jev literarni krožek, ki ga vsa leta uspešno vodi Bea Baboš Logar, pripravlja v sredo, 14. marca, literarni popoldan. V predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v četrtem nadstropju doma, se bo, s pričetkom ob 16. uri, predstavila šesterica poetinj: Olga Antič, SaraKager, Vanja Lebar, Vida Pelc, Marija Šedivy in Brigita Živec.

V DOSOR-ju so prepričani, da ženske niso samo zaposlene žene in matere, med njimi je tudi veliko umetnic: glasbenic, slikark, pisateljic, pesnic... in bi bilo škoda izpustiti zanimiv in obetaven literarni popoldan, ki ga pripravlja DOSOR-jev literarni krožek v okviru prireditev »Za rast srca«.

Bo pa še isti večer tudi glasbena prireditev v čast materinskemu dnevu, ki ga v hotelu Radin v Radencih ob 18. uri organizira Zgodovinsko društvo Radenci. To bo koncert dveh pevcev, Staneta Vidmarja in Mirka Švenda Žige.


Več v Kultura in izobraževanje