21. zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije

Občni zbor KTPSP so izvedli 8. marca 2018 v prijetnem ambientu Gostilne Prosnik v Ormožu, kjer je bilo izvoljeno tudi novo vodstvo kluba

Prlekija-on.net, torek, 13. marec 2018 ob 17:06
21. zbor članov KTPSP

21. zbor članov KTPSP

V četrtek, 8. marca, so se zbrali na zboru članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije, ki se ga je udeležilo dvajset članov in gostje, predsednica ptujskega kluba Sonja Hliš s kolegico Katjo, ter podžupan Občine Ljutomer Boro Zemljak, ki jim je tudi podelil priznanje ob minulem 20. jubileju, ki so ga slovesno počastili in praznovali 19. januarja 2018.

"V preteklem letu smo se udeležili veliko dogodkov, nekaj smo jih tudi sami organizirali. Med slednjimi so bili Motivacijski dnevi na Kogu (27.– 9. januar), ki jih je z veliko zanosa in truda s pomočjo članov pripravila dosedanja predsednica kluba Nataša Kukovec. Gostje, predsednice drugih klubov so tri dni bivale na Kogu na Turistično vinogradniški kmetiji Hlebec. Prvi dan je bil obarvan z druženjem in zabavo, drugi dan je potekala seja, nakar so se gostje podale najprej na pohod po Kogu in se nato udeležile izobraževanja o zdravi prehrani. Zvečer nas je zabavala tamburaška skupina Septima iz Ormoža. Tretji dan smo gostje popeljale na ogled ormoškega gradu, kjer nam je dobrodošlico najprej zaželel ormoški župan Alojz Sok, nakar sem jim z veseljem predstavila še bogato umetnostnozgodovinsko dediščino ormoškega območja. Lep dogodek smo sklenile v gostilni Prosnik, kjer smo se poslovile z obljubo, da se kmalu spet srečamo.

Udeležili smo se tudi zbora članov naših kolegic na Ptuju, spomladanskega izleta v Šempeter, ki so ga pripravile kolegice iz Krasa, ter izvedli zbor članov na Turistično vinogradniški kmetiji Hlebec na Kogu. 19. maja sta se Nataša Kukovec in Anica Kosajnč udeležili podelitve priznanj na zveznem večeru v Portorožu; slednja je postala tudi ponosna prejemnica srebrnega zveznega priznanja.

Lepe spomine imamo tudi na junijski pohod po Hajndlu, ki smo ga začeli pri Marinki Vajda in sklenili na Strmcu, kjer so nas čakale dobrote, ki jih je pripravila gostiteljica Anica Kosajnč. 15. septembra smo organizirali še sponzorsko predstavitev biomagnetne podloge za ležišče (podjetje Dirs d.o.o.); predstavitve se je udeležilo sedem članov in prav toliko zunanjih udeležencev. V jeseni smo obiskali kolegice na Pivškem, v začetku decembra pa smo se člani UO in NO po uspešno izpeljanih aktivnostih že lahko malce oddahnili in se brezskrbno zabavali na bowlingu v Murski Soboti.

Konec leta 2017 in začetek letošnjega leta je minil v znamenju priprav na 20. obletnico kluba, ki smo jo izvedli s pomočjo donatorskih sredstev in z veliko angažiranostjo naših članov," je na občnem zboru bilo opisano delo kluba v zadnjem letu.

Kot že omenjeno je dobil KTPSP na minulem občnem zboru, 8. marca, novo vodstvo, dosedanjo predsednico Natašo Kukovec je nasledila Manica Hartman. "Nataši se na tem mestu srčno zahvaljujem za ves čas in trud, ki ju je v dveh mandatih prispevala k zelo uspešnemu vodenju kluba, iskrena zahvala pa velja tudi vsem drugim članom, ki z veseljem vedno znova pristopijo k organizaciji in izvedbi različnih aktivnosti," je povedala nova predsednica ter razkrila načrte kluba v tem letu: "Za letošnje leto sem si tako kot že moje predhodnice zadala, da izpeljemo takšna izobraževanja in predavanja, da se jih bo lahko udeležilo čim več članov, prav tako pa se bomo trudili, da bodo teme zanimive in takšne, da jih bomo lahko s pridom uporabili tako na osebnem kot poklicnem področju. Dve predavanji bi bili na temo zravilnih zelišč in kozmetičnih izdelkov, za dobro počutje bi poskrbeli še s kakšnim pohodom, želeli pa bi tudi izpeljati računalniški tečaj in pripraviti izobraževanje na temo osvežitve pravopisnih pravil. Skozi vse leto se bomo udeleževali tudi zveznih dogodkov in dogodkov drugih klubov; z veseljem pričakujemo 7. april (1. Dan Zveze v Beli krajini), saj se nam obeta obilo dobre volje, smeha, izobraževanja in druženja s klubskimi kolegicami iz cele Slovenije. Na samem dogodku bodo članicam klubov podeljena tudi zvezna priznanja, s ponosom lahko zapišem, da bom sama prejela srebrno zvezno priznanje. Udeležile se bomo tudi Kongresa ADMA v Portorožu, jesenskega srečanja Zveze klubov tajnic Slovenije, ki bo imel dobrodelni namen, jesenske ADME v Mariboru in vsakoletnega prednovoletnega izleta ptujskega kluba".

Na občnem zboru so bila podeljena še priznanja za deset let aktivnega delovanja v klubu; prejemnice so bile Darja Horvatič, Teja Večerjevič Rižnar, Simona Juterša in Tilika Aleksič.

Manica Hartman je druženje sklenila z mislijo: "Naši spomini so skriti v kotičkih naših misli in vsakič znova nam narišejo nasmeh na obraz; morda se z nasmehom utrne tudi kakšna solza. Tudi člani se z veseljem spominjamo vseh tistih lepih skupnih trenutkov, ki razveselijo srce in delajo naše življenje bogatejše...naj jih bo tudi v letu 2018 čim več!"


Več v Kultura in izobraževanje