Predzadnja zmaga v 3. DOL moški - vzhod

Radenci – Fužinar II Sij Metal 3 : 0 (25:18;25:23;25:13)

Filip Matko Ficko, nedelja, 18. marec 2018 ob 09:42
Radenci - Fužinar II Sij Metal

Radenci - Fužinar II Sij Metal

V predzadnjem krogu tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi moški – vzhod je ekipa Odbojkarskega kluba Radenci v domači Športni dvorani (zaradi dežja je zopet teklo na parket !) gostila ekipo Odbojkarskega kluba Fužinar II Sij Metal z Raven na Koroškem. Radenčani so gladko zmagali v treh setih s  3 : 0 in osvojili nove tri točke.

Pod vodstvom trenerja Igorja Prše in njegovega pomočnika Zvonka Zamude so za OK Radenci zaigrali: Tomaž Ajlec, Aleš Šadl, Blaž Ajlec (kapetan), Primož Horvat, Alen Repija, Uroš Kovačec, Boris Grut, Staš Viher, Bogdan Marič, Nik Škrjanec ter libera Gašper Zamuda in David Novak. Za OK Fužinar II Sij Metal pa so pod vodstvom trenerja Mitje Ježa zaigrali: Nel Hovnik Rožen, Žiga Hribernik, Miha Merkač, Dejan Tominc, Luka Vučetić, Tine Podričnik, Jure Maklin (kapetan), Maks Slemenik, Vid Ramšak (2002), Vid Ramšak (2001) ter libera Vid Ranc in Luka Primik. Tekmo je sodila sodniška trojka: prvi sodnik Tomi Špindler iz Ljutomera, druga sodnica Hana Banfi iz Lendave ter pri zapisniku Barbara Mesarič iz Murske Sobote.

V igri prvega seta sta se ekipi v začetku ves čas menjavali v vodstvu, po rezultatu 16 : 11 pa Radenčani niso več pustili gostom blizu ter odločili set v svojo korist s 25 : 18. Drugi set so domačini tudi do 16. točke lepo igrali, a so se jim Korošci približali celo na 24 : 23. Toda neubranljivi servis je odločil v korist domačih in bilo je v setih 2 : 0. V tretjem setu je bilo že 16 : 6 za domače, ki so popustili, celo do konca seta gostom prepustili sedem točk, a vseeno zmagali s 25 : 13. Največ točk pri domačih so dosegli: Blaž Ajlec 13, Nik Škrjanec 9, Tomaž Ajlec 7, Primož Horvat 5 itd.

Čez teden dni, 24. marca, bo zadnji krog tekmovanja v 3. državni odbojkarski ligi, moški - vzhod, ko Radenčani gostujejo v Murski Soboti pri tamkajšnji prekmurski ekipi OK Panvita Pomgrad II.


Več v Šport