Zlat marec na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje

Učenci OŠ Razkrižje Raffaela Döring, Florian Majerič ter Nay Milak in Jure Šimonka so marca dosegli odlične rezultate na različnih področjih

Prlekija-on.net, sobota, 7. april 2018 ob 12:33
Zlat marec na OŠ Razkrižje

Zlat marec na OŠ Razkrižje

Za Osnovno šolo Janeza Kuharja Razkrižje je zelo uspešen mesec. Njihovi učenci so bili še posebej aktivni in so dosegli izjemne rezultate.

Raffaela Döring je na državnem tekmovanju iz nemščine za devetošolce osvojila zlato priznanje in se uvrstila med najboljše tri udeležence iz cele države. Tekmovanje je potekalo v torek, 13. 3. 2018, na OŠ I v Murski Soboti. Raffaelo je na tekmovanje pripravljala mentorica Nevenka Serdt.

V ponedeljek, 26. marca 2018, je v prostorih Dijaškega doma Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci potekalo 26. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja. Svojo raziskovalno nalogo z naslovom Depresija - modni trend? sta predstavila tudi Nay Milak in Jure Šimonka, učenca 9. razreda. Za nalogo sta prejela zlato priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje. Odličnega dosežka se z učencema veselita mentorja Anita Danč Ismajlovič in Vid Ismajlovič.

V torek, 27. 3. 2018, se je Jure Šimonka, učenec 9. razreda, skupaj še z enim predstavnikom iz Pomurske regije, udeležil pripravljalnega sestanka za zasedanje 28. Nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Delegati iz vseh slovenskih regij so za predsednika delovnega predsedstva 28. Nacionalnega otroškega parlamenta izvolili učenca Jureta Šimonka. Zasedanja v Ljubljani, ki bo v ponedeljek, 9. 4. 2018, se bo udeležila tudi mentorica šolskega otroškega parlamenta Petra Donša.

16. 3. 2018 je Mirna na Dolenjskem gostila Državno prvenstvo v badmintonu osnovnih šol posamično, kjer se je zbralo več kot 100 tekmovalcev iz kar 45 osnovnih šol iz vse Slovenije. Tekmovali so licencirani in nelicencirani učenci in učenke. Na Državno prvenstvo pri nelicenciranih učencih, ki badminton igrajo samo ljubiteljsko v šoli ali doma se je uvrstil tudi učenec devetega razreda Florian Majerič. Dosegel je mesto med 9. in 16. mestom, kar je odličen rezultat. Na tekmovanje ga je pripravljal mentor Saša Fišinger.

Čestitke vsem učencem in njihovim mentorjem!



Več v Kultura in izobraževanje