David Žibrat se je iz Avstrije vrnil s srebrno medaljo

David je po zmagi v četrtfinalu proti tekmovalcu iz Avstrije in v polfinalu proti tekmovalcu iz Poljske žal za las prepustil pas zmagovalca odličnemu tekmovalcu iz Irske in se tako domov vrnil s srebrno medaljo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. april 2018 ob 09:52
David Žibrat na odru za zmagovalce v Avstriji

David Žibrat na odru za zmagovalce v Avstriji

Minuli vikend je v Innsbrucku potekal svetovni pokal WAKO WORLD CUP AUSTRIAN CLASSICS, ki velja za enega najprestižnejših, saj je tudi letos sodelovalo 2.124 tekmovalcev iz 29 držav. V sklopu reprezentance se je turnirja udeležil tudi član Kickboxing kluba Pomurje David Žibrat, ki je po zmagi v četrtfinalu proti tekmovalcu iz Avstrije in v polfinalu proti tekmovalcu iz Poljske žal za las prepustil pas zmagovalca odličnemu tekmovalcu iz Irske in se tako domov vrnil s srebrno medaljo.

»Z borbami tokrat nisem zadovoljen, saj se nisem boril na 100% in sem puščal preveč prostora za nasprotnike, ki so to izkoriščali, ampak me je rešila kondicijska pripravljenost, tako da sem se do finala prebil s težavno zadnjo minuto v zadnji rundi, ko sem moral malo "podivjati". Finalno borbo sem pričel odlično in prevzel minimalno vodstvo ter kontroliral potek borbe vse do zadnjih 30 sekund, ko pa mi je popustila koncentracija in sem naredil napako, ki jo je izkušeni Irec izkoristil in tako mi je zmanjkalo časa za popravek in sem za las izgubil po točkah 1:2,« je o nastopu v Avstriji povedal David.

»5. maja me na Ptuju čaka še borba za naslov državnega prvaka v Full Contactu, potem pa sledi počitek in regeneracija, saj sem v zadnjih dveh mesecih imel 8 borb, kar pa pusti nekaj poškodb in utrujenosti, ki se mi že malo pozna, po regeneraciji in počitku pa se v drugi polovici poletja pričnem pripravljati za evropsko prvenstvo, ki bo letos novembra v Mariboru«, pa nam je David zaupal o nadaljnjih aktivnostih.



Več v Šport