Na območju Ljutomera 500 odjemalcev brez elektrike, v Prekmurju zalite kleti, poškodovane strehe, ...

Sredino neurje je v severovzhodnem delu države povzročilo kar nekaj nevšečnosti, med drugim je strela udarila v dva objekta

Prlekija-on.net, četrtek, 3. maj 2018 ob 08:17
Po nebu so švigale strele

Po nebu so švigale strele

Včerajšnje neurje je v severovzhodnem delu države povzročilo kar nekaj nevšečnosti, med drugim je ponekod po Prekmurju padala toča velikosti jajca. Udarila je tudi strela v dva objekta, ki sta zagorela, poplavilo je številne kleti, več tisoč gospodinjstev je ostalo brez električne enrgije.

Spodaj kronološko objavljamo poročila Uprave RS za zaščito in reševanje o intervencijah predvsem v Prekmurju.

Ob 19.08 je v kraju Kupšinci, občina Murska Sobota, zaradi udara strele začelo goreti ostrešje stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kupšinci in Murska Sobota ki so začetni požar pogasili ter začasno prekrili ostrešje, dežurni Elektro Maribor je odklopil elektriko.

Ob 19.17 je v kraju Beltinci v istoimenski občini meteorna voda zalila pet objektov. Posredovali so gasilci PGD Beltinci, ki so poplavno meteorno vodo prečrpali.

Ob 19.25 je v kraju Gomilice, občina Turnišče, močan dež poškodoval streho in poplavil stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Gomilica, ki so pokrili streho in prečrpali vodo.

Ob 19.27 je v kraju Černelavci, občina Murska Sobota, meteorna voda zalila več objektov. Posredovali so gasilci PGD Černelavci, ki so vodo prečrpali.

Ob 19.27 je v Murski Soboti meteorna voda zalila 11 objektov. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so prečrpali meteorno vodo.

Ob 19.30 je v kraju Pušča, občina Murska Sobota, meteorna voda zalila 12 objektov. Posredovali so gasilci PGD Pušča, ki so meteorno vodo prečrpali.

Ob 19.44 je v Cvetni ulici v Turnišču v istoimenski občini meteorna voda zalila kleti več objektov. Posredovali so gasilci PGD Turnišče, ki so meteorno vodo prečrpali.

Ob 19.50 je v kraju Dobrovnik v istoimenski občini toča poškodovala streho šestih hiš. Posredovali so gasilci PGD Dobrovnik, Strehovci in Žitkovci, ki so prekrili poškodovane strehe z folijo.

Ob 20.05 je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta v naselju Radovci v občini Grad. Začetni požar je že začel gasili lastnik hiše, nato so posredovali gasilci PGD Radovci in Grad, ki so dokončno pogasili in pregledali ostrešje s termovizijsko kamero.

Ob 20.21 je v kraju Renkovci občina Turnišče meteorna voda poplavila hišo. Posredovali so gasilci PGD Renkovci, ki so prečrpali meteorno vodo.

Ob 20.44 je v kraju Gorica, občina Puconci, meteorna voda zalila in nanesla blato v 3 objekte. Posredovali so gasilci PGD Gorica, ki so prečrpali poplavno meteorno vodo in očistili blato iz objektov.

Ob 21.00 je v kraju Gančani, občina Beltinci, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Gančani, ki so prečrpali poplavno vodo.

Ob 21.02 je v kraju Bratonci občina Beltinci meteorna voda poplavljala hišo. Posredovali so gasilci PGD Bratonci, Lipovci in Beltinci, ki so meteorno vodo prečrpali.

Ob 21.19 je v občini Lendava prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je bilo 2087 odjemalcev.

Ob 22.06 je v občini Ljutomer prišlo do izpada električne energije. Brez elektrike je bilo 516 odjemalcev.

Ob 22.08 se je v kraju Stanovno, občina Ormož, na cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Ivanjkovci so drevo razžagali, odstranili in počistili cestišče.



Več v Narava