Med prazniki jih je kar nekaj »napihalo«, rekorder z 1.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Enemu je alkotest pokazal 0.43, drugemu 0.31, tretjemu 1.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku, češki kolesar pa je zaradi prehitre vožnje po klancu navzdol in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad kolesom in padel

Prlekija-on.net, četrtek, 3. maj 2018 ob 20:04
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih prazničnih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V četrtek, 26. aprila, ob 7.40 so bili obveščeni o pogrešanju registrske tablice MB UT-251. V primeru najdbe obvestite policijo. Ob 10.00 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 11.30 so obravnavali kaznivo dejanja zanemarjanja mladoletne osebe. Po vseh zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo. Ob 13.25 so bili obveščeni o poškodovanju vozila do katere je prišlo zaradi materiala, ki je padal z drugega vozila. Kršitelju so na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 15.44 so bili obveščeni o motenju posesti. Patrulja je na kraju ugotovila, da ni elementov kaznivega dejanja oz. prekrška. Udeležene osebe v dogodku so bile napotene, da zadeve urejajo na zasebno tožbo. Ob 19.15 so posredovali pri družini v Savcih. Kršitev na kraju niso ugotovili, je pa zaradi slabega psihičnega stanja bila nudena zdravniška pomoč eni osebi.

Ob 21.15 so bili obveščeni o kravah, ki bi naj hodile po cesti. Ugotovili so, da so krave prestopile ogrado, saj zaradi izpada električnega toka ni deloval električni pastir. Lastnik je krave vrnil v ogrado že pred prihodom policistov.

Prijeli štiri tujce, kateri so ilegalno vstopili v našo državo

V petek, 27. aprila, ob 7.30 so prijeli štiri tujce, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanih postopkih odpeljani v azilni dom v Ljubljano. Ob 10.32 so bili Obveščeni o dogodku na cesti v kraju Hum pri Ormožu. Voznik osebnega avtomobila je povozil zajca in si poškodoval vozilo. Izdali so Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 13.43 so na ormoškem območju prijeli moškega, za katerega je Okrožno sodišče v Murski Soboti izdalo Odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni. Tako so osebo odpeljali v zapore Rogoza. Ob 17.10 so v Trgovišču ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba zaradi tatvine tablice.

Ob 18.20 so bili obveščeni o poškodbi ograje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je sosed pri delu s kmetijskim traktorjem in priklopljenim priključkom poškodoval ograjo. Zadevo bodo zaključili z uradnim zaznamkom, saj gre za neprometno površino.

Ob 20.55 so opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda. Ob 23.02 so ponovno opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Obravnavali prometno nesrečo s pobegom

V soboto, 28. aprila, ob 07.19 so v naselju Pavlovci obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Ob 08.40 uri so v naselju Velika Nedelja obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelj je bil nato izsleden in mu izdan plačilni nalog.

Ob 10.40 uri so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču trgovine Hofer. V kolikor bo povzročitelj izsleden, mu bo izdan plačilni nalog. Ob 11.25 uri so v Središču ob Dravi obravnavali tatvino denarnice iz stanovanjske hiše. Po zbranih obvestilih bo na ODT Ptuj podana kazenska ovadba. Ob 20.55 so na ormoški obvoznici opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Češki kolesar vozil pod vplivom alkohola in padel

V nedeljo, 29. aprila, ob 00.30 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog. Ob 04.33 so v Pavlovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila o ogleda.

Ob 08.00 so v Gornjih Ključarovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda. Ob 12:50 uri so v Središču ob Dravi obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec odtujil dnevni izkupiček lokala. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17:40 so bili obveščeni o prometni nesreči na Gomili pri Kogu. Kolesar, državljan Češke je zaradi prehitre vožnje po klancu navzdol in vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri tem se je telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Rakičan. Izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 19.12 so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Osumljenka je prišla do stanovanjske hiše in razbila steklo na vhodnih vratih. Sledi kazenska ovadba na ODT. Ob 22.46 so v Ormožu našli registrsko tablico osebnega avtomobila. Le to bodo poslali na Upravno enoto izdaje.

Preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.48 mg/l

V ponedeljek, 30. aprila, ob 8.55 so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.48 mg/l izdihanega zraka. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče. Ob 17.12 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 17.26 so bili ponovno obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju prav tako odstopila od ogleda. Ob 20:58 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v Žerovincih. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda. Ob 23:16 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi v Krčevini. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

V torek, 1. maja, ob 17.00 so bili obveščeni o dogodku. Na relaciji Šalovci - Vitan je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda. Ob 06.34 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Prijeli štiri državljane Indije in enega državljana Pakistana

V sredo, 2. maja, ob 05:34 uri so v naselju Koračice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Po ugotavljanju pogojev za vožnjo v prometu so od ogleda odstopili. Ob 09.40 uri so v Središču ob Dravi prijeli pet tujih državljanov, od tega štiri državljane Indije in enega državljana Pakistana, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Slovenijo in R Hrvaško. Tujci so med postopkom zaprosili za azil in so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 14.20 uri so bili s strani anonimne osebe obveščeni o sumljivi osebi. Osebo so izsledili in opravili identifikacijski postopek. Posebnosti pa niso beležili. Ob 18.17 uri so v Vinskem vrhu obravnavali prijavo poškodovanje tuje stvari in prestavitev mejnega kamna, kjer pa je bilo ugotovljeno, da v danem primeru niso bili podani elementi kaznivega ravnanja.



Več v Črna kronika