Iz Irske preko Radgone v butične trgovine s pivom

Premierno je bilo okušano prvo Jameson Irish Whisky Craft pivo z imenom GALLINK, ki je bilo zvarjeno in izdelano v avstrijski pivovarni BEVOG. Ideja o zorenju piva stila black IPA v sodih za viski je popolnoma nova in še ni bila nikoli izvedena.

Prlekija-on.net, torek, 8. maj 2018 ob 11:43
Predstavitev piva GALLINK

Predstavitev piva GALLINK

7. in 8. maja 2018, je bilo premierno okušano prvo Jameson Irish Whisky Craft pivo z imenom GALLINK, ki je bilo zvarjeno in izdelano v avstrijski pivovarni BEVOG, slovenskega lastnika Vasje Golarja.

GALLINK, je pivo stila Barrel aged Black IPA, ki je kot skupni projekt pivovarne Bevog in irske destilarne Jameson, v zadnjih nekaj mesecih zorelo v originalnih hrastovih Jameson Irish Whisky sodih. Navdih za ime piva in oblikovanje steklenice so v pivovarni Bevog vzeli iz daljne zgodovine. Gre za črnilo iz hrastovih "jabolk" (Oak gall ink), ki je bilo v 5. stoletju standardno črnilo v Evropi in se je uporabljalo vse do 20. stoletja. To črnilo je izjemno visoke kakovosti in to velja tudi za samo proizvodnjo piva GALLINK. Istočasno je tudi posebej zasnovano embalažo tega craft piva spremljalo veliko ročnega dela, kar dodatno poudari visoko kakovost samega izdelka.

Ideja o zorenju piva stila black IPA v sodih za viski je popolnoma nova in še ni bila nikoli izvedena. Pivo odlikuje fina mešanica okusov in tipičnih arom hmeja, praženih sladov, vanilije, karamele in lesa. Skozi proces zorenja v hrastovih sodih pa je pivo dodatno prevzelo tipične lastnosti in arome Jameson Irish Whisky sodov.

0,33L steklenica GALLINK Barrel aged Black IPA je izdana v seriji "Paperbag", za katero je bil ustvarjen fizični odtis profila enega od Jameson sodov, kateri je bil uporabljen pri zorenju piva. Odtis je bil digitaliziran, spremenjen v vijolično barvo in tiskan na ovojni papir piva. Sprednjo stran steklenice GALLINK pa krasi logotip BEVOG v beli barvi.

Pivo GALLINK Barrel aged Black IPA je izdano v strogo omejeni količini 9.000 steklenic in bo javnosti posebej predstavljeno na majskem Craft Beer Festivalu na Dunaju, nato pa bo mogoče pivo dobiti v mnogih butičnih trgovinah s craft pivom, tudi v Sloveniji.



Več v Gospodarstvo