Teden ljubiteljske kulture 2018

Številne prireditev po vsem Pomurju

Filip Matko Ficko, torek, 8. maj 2018 ob 19:22
Pod kostanji v Murski Soboti

Pod kostanji v Murski Soboti

Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture v mesecu maju pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi. Tako se daje neke vrste priznanje več kot 107 tisoč kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko (torej brez plačila za svoje delo) namenjajo kulturi. Projekt zatorej preko pestrega kulturnega dogajanja povezuje vse prebivalce Slovenije in zamejstva in izpostavlja kulturni ter družbeni pomen ljubiteljske kulture v naši državi.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti oziroma njegova območna izpostava v Murski Soboti je pripravila predstavitev raznoterih kulturnih prireditev v letošnjem Tednu ljubiteljske kulture in to kar pod kostanji na vrtu gostišča Zvezda v samem središču Murske Sobote v ponedeljek, 7. maja dopoldne. Kar se bo na različnih prizoriščih v Murski Soboti, Moravskih Toplicah, Puconcih in Tišini dogajalo, so predstavili Aljoša Obal (JSKD Območna izpostava Murska Sobota), Janez Pušnik (direktor hotelov Terme 3000 Moravske Toplice), Danica Kardoš (kulturna skupina Prefrigani zgrebaš Pečarovci) in Štefan Titan (ljubiteljski kulturni ustvarjalec v Občini Tišina).

Danes je bila v Gledališču Park v Murski Soboti regijska revija otroških plesnih skupin »Plesne vizije«, kjer je sodelovalo ducat skupin mladih plesalk in plesalcev.

Vsekakor je treba omeniti Pomursko prireditev v Tednu ljubiteljske kulture bo v soboto, 19. maja ob 19. uri, v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti, ko bodo nastopili: folklorna skupina Leščeček Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, vokalna skupina Irmice Kulturno turističnega društva Moščanci, Veseli Marki Osnovne šole Beltinci in citrarska skupina Potonika.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje