Delo, ljubezen in otroci ju druži že pol stoletja

Zlato poroko sta obeležila Štefka in Ignac Sobočan

Prlekija-on.net, torek, 8. maj 2018 ob 19:41
Zlata poroka Štefka in Ignac Sobočan

Zlata poroka Štefka in Ignac Sobočan

Konec minulega tedna, sta v krogu domačih in sorodnikov zlato poroko praznovala Štefka in Ignac Sobočan iz Žibercev v Apaških dolini. Kakor pred 50 leti, tako sta tudi tokrat svoj zakon potrdila pred matičarjem in cerkvenim oltarjem. Civilni obred je potekal v prostorih apaške občine, ob asistenci Severin Sobočan, pa ga je opravil župan Franc Pižmoht, ki jima je tudi izročil Zlatoporočno spominsko listino. Ob tem jima je čestital za njun visoki zakonski jubilej. Cerkveni obred je potekal ob zahvalni maši v farni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Apačah, kjer je mašo daroval župnik Janez Ferencek. V pridigi se je zakoncema zahvalil za vse, kar sta dobrega storila za cerkev, ter jima izročil spominsko darilo, zlatoporočno svečo in rožna venca. Cerkveno slavje so s petjem polepšale članice ansambla Apaške Ljudske pevke, pri katerih poje tudi zlatopročna slavljenka Štefka. Na koru pa sta zaigrala in zapela tudi sin Ignac z hčerko Zalo.

Štefka se je rodila kot 13. otrok v družini leta 1949 na Plitvičkem Vrhu, in se je vse življenje posvetila delu na zemlji in skrbi za družino. Ob tem pa poje pri pevski skupini Apaške ljudske pevke in na koru v cerkvi. Ignac se je rodil leta 1942 v Srednji Bistrici, ter se je vse življenje kot obrtnik posvetil keramičarstvu. V zakonu so se jima rodili trije sinovi, ki so si ustvarili družine: Drago z ženo Sabino, Ignac - Nac z ženo Severin in Bojan z ženo Martino, ter ju razveselili z vnukinjami Zalo, Mašo in Živo. Srečna sta, da si je sin Bojan z ženo Martino doma ustvaril družino, kjer ju razveseljuje vnukica Živa.

Zaključno slavje poroke je potekalo v Lovskem domu LD Apače v Črncih, kjer je za pogostitev poskrbela Gostilna Kostanj s Ptujske Ceste. Za zabavo je poskrbel muzikant Dejan, ter domača muzikanta Ignac in Tadej. Na vprašanje, kaj ju je držalo v zakonu tako dolgo sta Ignac in Štefka dejala, da je to bilo delo, ljubezen in otroci.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje