V Ljutomeru podelili priznanja in medalje 24. ocenjevanja vina

Strokovna komisija je ocenila 101 vzorec vina, v sredo so najboljšim podelili priznanja in medalje

Prlekija-on.net, petek, 11. maj 2018 ob 09:00
Podelitev priznanj in medalj 24. ocenjevanja vina

Podelitev priznanj in medalj 24. ocenjevanja vina

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je v začetku aprila priredilo že 24. ocenjevanje vina v Ljutomeru. 101 vzorec vina so po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk, ocenjevali priznani enologi Cvetka Sakelšek - predsednica komisije, Barbika Žunič, mag. Slavko Žalar, Ernest Novak in Mihael Kuhar.

V sredo, 9. maja, pa so v atriju Mestne hiše podelili priznanja in medalje. Prejemnike si lahko ogledate v spodnji tabeli. Po podelitvi je sledilo še družabno srečanje ob pokušnji nagrajenih vin.

Prve tri najvišje ocenjene vzorce (mirnega) vina sorte šipon, deklarirane kot »suho«, ki so jih pridelali vinogradniki, registrirani v Občini Ljutomer in bodo izpolnjevali ustrezne pogoje za prodajo, bo Občina Ljutomer letos v določenih količinah odkupila v protokolarne namene in jih opremila z nalepko »150 let 1. slovenskega tabora«.

Priznanje so podeljevali Cvetka Sakelšek, predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kaučič in Vinska kraljica Ljutomera Martina XIX Tjaša Kovačič.

Za kulturni program je poskrbel prleški trobilni kvintet S.A.M.B.A.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje