Vseslovenska in Lotmerška Zelemenjava

V okviru Lotmerške Zelemenjave so tokrat gostili diplomirano inženirko agronomije Tamaro Kekec, ki je pripravila predavanje o jagodičevju

Prlekija-on.net, torek, 15. maj 2018 ob 08:49
Lotmerška Zelemenjava

Lotmerška Zelemenjava

Po dveh letih izkušenj in po osmih zaključenih dogodkih že lahko trdimo, da postaja Lotmerška Zelemenjava med vrtičkarji stalnica, društvo Rast pa postaja vedno bolj prepoznavno.

Tokrat smo »zelemenjavali« v soboto, 12. maja 2018. Še nikoli nismo preštevali, koliko ljudi se dogodka udeleži. Vsi, ki pridejo, z veseljem ponudijo svoje vrtne viške in skoraj vsi tudi med ponujenimi semeni in sadikami najdejo kaj zase. Včasih se izmenjava sadik dogaja kar ob pitju kave v bližnjih lokalih. Sedaj že prepoznavamo, kdo aktivno podpira takšno solidarnostno izmenjavo domačih sadik in pridelkov in vsakokrat se pri organiziranju dogodka naučimo kaj novega.

V okviru Lotmerške Zelemenjave smo tokrat gostili diplomirano inženirko agronomije Tamaro Kekec, ki je pripravila predavanje o jagodičevju in ga poslušalcem predstavila v Enoteki Ljutomer. Prisotni so z veseljem potrdili, da so o jagodičevju izvedeli marsikaj novega.

Tudi letos so se v atriju bohotile sadike paradižnika, bučk, paprik, solat, dišavnic, okrasnih rastlin. Izmenjali smo vrtičkarske izkušnje, slišali smo nove ideje. Večina prinešenih semen in sadik je hitro zamenjala lastnike, če pa je bilo kakšnih sadik preveč, so gotovo dobile »nov dom« pri najbližjih sosedih.

Martina Domajnko



Več v Kultura in izobraževanje