Otroci obiskali Godbeni dom pri Mali Nedelji

Že nekaj časa jih je zanimalo, kaj je v tem domu, mimo katerega večkrat gredo na sprehod

Prlekija-on.net, torek, 22. maj 2018 ob 14:08
Obisk Godbenega doma pri Mali Nedelji

Obisk Godbenega doma pri Mali Nedelji

V jubilejnem letu Godbe na pihala Mala Nedelja smo se v goste povabili otroci vrtca. Hvala našemu vodji godbe, gospodu Alojzu Kosiju, ki nam je prijazno odprl vrata doma.

Že nekaj časa nas je zanimalo, kaj je v tem domu, mimo katerega večkrat gremo na sprehod. Presenečeni smo bili, ko smo imeli možnost videti instrumente, na katere lahko igraš pri godbi. Otroci so nas popravili in dejali, da je to »Pleh muzika, in da plehoči špilajo pri cerkvi na obhajili, birmi, s trobento pa tüdi na pogrebi«. Ker pa ni bilo mogoče, da bi nam zaigrala cela godba, se je na naše povabilo prijazno odzvala Glasbena šola Slavka Osterca iz Ljutomera. Med nas je prišel gospod Simon Novak in nam povedal nekaj o instrumentih, igranju na njih...Tako smo spoznali pihala, trobila in tolkala. Sam je prinesel nekaj instrumentov iz Glasbene šole, nekatere smo si lahko sposodili v godbenem domu, tako so otroci lahko poskusili zaigrati tudi sami. Za otroke je bila zanimiva pozavna, saj je bila plastična in zanje nekaj novega. Seveda ne smemo pozabiti na največji instrument, tubo, katerega so otroci pomerili po višini, saj je instrument velik kot otrok, ki obiskuje vrtec.

Zelo zanimivo je bilo, ko je učitelj zaigral na različne instrumente. Na predstavitvi je bila tudi učenka naše OŠ in obenem tudi Glasbene šole, Maša Munda, ki je zaigrala na prečno flavto. Zelo zanimiv dan smo preživeli v prostorih Godbenega doma, ki je najstarejši godbeni dom in prvi godbeni dom na vasi v naši prejšnji domovini Jugoslaviji.

Zapisala: Liljana Peršak



Več v Najmlajši