Traktor v vinogradu pod seboj pokopal 65-letnega voznika

Svojci so v vinogradu našli osebo, na katero se je prevrnil traktor, reševalci pa so na kraju ugotovili, da je oseba mrtva

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. maj 2018 ob 19:19
Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, foto: PGD Gornja Radgona

Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, foto: PGD Gornja Radgona

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v ponedeljek, 28. maja, ob 16.13 v Policah, občina Gornja Radgona, svojci v vinogradu našli osebo, na katero se je prevrnil traktor. Reševalci NMP Gornja Radgona so na kraju ugotovili, da je oseba mrtva.

Gasilci iz PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom mrtvo osebo rešili izpod traktorja, traktor dvignili in postavili na kolesa ter osebo prenesli do hiše, kjer jo je prevzelo pogrebno podjetje.

Iz PU Murska Sobota so medtem sporočili, da so ob 16.16 uri bili policisti obveščeni, da se je na območju Gornje Radgone prevrnil traktor in pod seboj pokopal traktorista.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da se je 65-letni moški peljal navzdol po vinogradu z neregistriranim traktorjem znamke IMT. Ko je na koncu vinograda na travnati površini hotel zaviti se je traktor, ki je bil brez varnostne kabine ali loka prevrnil na pokojnega in ga pokopal pod seboj, tako da je ta podlegel poškodbam. Moškega so izpod traktorja rešili gasilci.

Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo. Po mnenju zdravnika je do nesreče prišlo že pred okrog šestimi urami.



Več v Črna kronika