Z metanjem puščice v tarčo – pikadom si krajšajo čas

Slovenec pred Nemcema in Srbkinjo

Prlekija-on.net, sreda, 6. junij 2018 ob 07:58
Slovenec pred Nemcema in Srbkinjo

Slovenec pred Nemcema in Srbkinjo

Aktivisti in člani Vaško-kmečkega društva Prijatelj Zbigovci, ki predvsem skrbijo za druženje in krajšanje dolgočasja, so v domačem gasilskem domu Zbigovci pripravili zanimivo mednarodno pikado tekmovanje, ki je poleg 18 tekmovalcev iz treh držav, pritegnilo tudi številne druge obiskovalce in navijače. Kot pravi Vojko Pajek iz omenjenega društva, je tudi metanje puščic v tarčo ali pikado, poleg drugih aktivnosti, dobrodošlo za druženje članov in ptijateljev.

In čeprav je na takšnih srečanjih - tekmovanjih v ospredju druženje, je tudi tekmovalni naboj bil sila oster, saj so se udeleženci potegovali za lepe pokale, poleg tekmovalcev pa je zraven, predvsem pri točilnem pultu bilo veliko "kibicev in navijačev", ki so navijali in ugibali kdo bo zmagal. Organizatorji so podelili skupaj štiri nagrade, in sicer trem najboljšim pokale, četrtouvrščeni, ki je bila najboljša tekmovalka, pa lepo praktično nagrado. In zanimivo med štirimi najboljšimi so bili predstavniki vseh treh držav udeleženk. Zmagal je namreč Slovenec, pred dvema Nemcema in Srbkinjo. Na prvo mesto se je uvrstil domačin iz Zbigovcev, Rado Resnik. Za njim so se uvrstili: 2. Felix Fedler, 3. Wendel Lars (oba Nemčija), 4. Jelena Sarćev (Srbija) itd.

Sicer pa, lepa udeležba na tovrstnih tekmovanjih in druženjih samo potrjuje, da televizija, internet in sploh računalniki niso dokončno zastrupili večino ljudi, ki so se bolj kot ne prenehali družiti s prijatelji, sosedi, znanci in predvsem s svojimi domačimi. Zato torej na severovzhodu države, tudi v pikadu, obstaja zabava kjer se družijo predvsem moški, vedno več pa je tudi žensk...



Več v Šport