Srečanje članstva Društva Zdravje in glasba

Bogat poletni glasbeni večer še pred poletjem

Filip Matko Ficko, sobota, 16. junij 2018 ob 11:31
Poletni glasbeni večer

Poletni glasbeni večer

Na sedežu Društva za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo »Zdravje in glasba Radenci«, v Kajuhovi ulici 5 v Radencih, je 14. junija zvečer bil izveden bogat poletni glasbeni večer, pa četudi uradno letošnje poletje še »ni nastopilo«.

So v teh prvih junijskih dnevih bile dnevne temperature že prav poletne in zatorej je bil glasbeni večer predviden na vrtu domačije dr. med. Irene Trojnar Budak, spec. spl.med. in njenega moža, prof. glasbe Berislava Budaka. A prav na večer sklica so temperature »padle« in je srečanje bilo izvedeno v notranjih prostorih domačije. Toda kljub temu je bilo srečanje uspešno, kajti za pravo glasbeno relaksacijo vseh udeleženih je poskrbel prof. Budak, ki je na klavirju igral francoske šansone, standardno jazz glasbo, filmsko glasbo, številne glasbene evergreene, kot tudi Tri valčke in Nocturno Henrija Frederica Schopina, Suito Johanna Sebastiana Bacha, Meditacijo iz opere Thais Julesa Masseneta ter popularne skladbe Cola Alberta Porterja, Georga Gerschwina, skupine ABBA, Eltona Johna (angleškega rock pevca in pianista) in Whitney Houston (soul in pop pevke).

Dr. Trojnar Budakova pa je kot prava gospodinja in gostiteljica poskrbela za pogostitev udeleženk in udeležencev glasbenega večera, pa tudi kot vodička po domačiji, kjer ne manjka plakatov z znamenitih gledaliških in opernih dogodkov v Sloveniji, na Hrvaškem in sosednji Avstriji, kot tudi z razstav svetovnih umetnikov in njihovih reprodukcij znamenitih likovnih del Pabla Picassa, Marca Chagalla in Salvadora Dalija.




Več v Kultura in izobraževanje