Po novo življenjsko izkušnjo v Afriko

Patrik Bratuša je 25-letni Prlek, ki je zadnji dve leti pridobival različne delovne izkušnje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenih državah Amerike. Tokrat pa se prvič odpravlja humanitarno v Afriko.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. junij 2018 ob 08:201
Nacionalni park Bryce Canyon v ZDA. Foto: Patrik Bratuša

Nacionalni park Bryce Canyon v ZDA. Foto: Patrik Bratuša

Patrik Bratuša je 25-letni Prlek, ki je zadnji dve leti pridobival različne delovne izkušnje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenih državah Amerike. Tokrat pa se prvič odpravlja humanitarno v Afriko. Ko je bil prvič v Avstraliji smo z njim opravili intervju že v decembru 2016.

Patrik iz Osluševcev: Čeprav sem slovenski domoljub, me je tujina zasvojila

Ravno na velikonočne praznike pa se je Patrik vrnil nazaj v Slovenijo, ob službi pa se hkrati še pripravlja na prihajajoče naslednje pustolovščine. Vse zgoraj omenjene države sicer spadajo med najbogatejše države na svetu, ki jih je Patrik v večini tudi prepotoval. Ker si želi podrobneje spoznati tudi revnejše predele sveta bo prihajajoči julij preživel v zahodnoafriški državi Gambiji, kjer se bo udeležil poletnega tabora. Gambija oz. »dežela nasmejanih ljudi« je ena najrevnejših držav sveta, saj je tam povprečna mesečna plača okrog 30 EUR. Vsako leto pa jo obišče tudi zelo veliko Slovencev in tako se bo Patrik skupaj s še preostalimi mladimi prostovoljci odpravil pomagat domačinom in tako od bližje spoznal njihovo kulturo in način življenja.

Kaj točno bo Patrik v Afriki počel in o preteklih izkušnjah iz tujine lahko slišite v spodnjem intervjuju, ki ga je opravil za Radio Ptuj po vrnitvi nazaj v Prlekijo.

Patrik pravi, da takšno potovanje človeka prebudi in pripelje do spoznanja, da je na svetu še veliko ljudi, ki živijo zelo skromno in jim lahko z lepo besedo ali dobrim dejanjem popolnoma spremenimo življenje. Zato so se prostovoljci odločili, da stopijo skupaj in vsem otrokom v lokalnem vrtcu in šoli, tako kot vsako leto, v času poletnega tabora omogočijo cca. 250 brezplačnih malic na dan, katere bodo razdeljevali oni. Za celotno obdobje tabora za enega otroka stane malica 15 EUR.

Prostovoljci poučujejo tudi v lokalni šoli
Prostovoljci poučujejo tudi v lokalni šoli. Foto: arhiv Potuj kot prostovoljec

Podatki za nakazilo:

DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI99
Koda namena: CHAR
Namen: MALICE POLETNI TABOR
SWIFT: BACXSI22
Račun odprt pri Uni Credit Bank

Donatorji bodo javno objavljeni na spletni strani društva »za otroke sveta« ter bodo v zahvalo prejeli simbolična darila. Prav tako je v izgradnji še Izobraževalni in karierni center, ki bo pripomogel k trajnemu razvoju območja.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje