Spomladanske aktivnosti so zaključili z izpiti po programu IPS – B – BH

V ŠKD Ljutomer - Križevci so zaključili spomladanske tečaje šolanja psov

Branko Košti, nedelja, 17. junij 2018 ob 11:02
Zaključek spomladanskih tečajev šolanja psov

Zaključek spomladanskih tečajev šolanja psov

V Športno kinološkem društvu Ljutomer Križevci so pretekli teden zaključili spomladanske tečaje šolanja psov. Zaradi prilagodljivosti termninov tečajnikom, so tečaji potekali v dveh terminih, ob četrtkih popoldne in nedeljah dopoldne. Pod strokovnim vodstvom izkušenih instruktorjev Elke Bratina, Petre Pleh, Rolanda Kolenka in Zvonka Vučka, so se vodniki in vodnice skupaj s svojimi štirinožnimi najboljšimi prijatelji, usposabljali v šoli za mladičke, mali šoli in agilytiju. Tečaji so bili zelo dobro obiskani, kar je pokazatelj dobrega dela društva in predvsem, kar je še posebej razveseljivo, vse večje ozaveščenosti lastnikov psov.

Kot zaključek letošnjih spomladanskih aktivnosti, so v soboto, 16. junija, Vlado in Stivi, Alenka in Fidel, Iztok in Roja ter Zvonko in Coni (TRUE ANGELS CONI), pred strogim, a objektivnim sodnikom Sašom Cvekom, uspešno opravili izpite po programu IPS – B – BH. Izpiti po tem programu, za katere sta tečajnike pripravljala inštruktorja Silvo Lovrenčič in Elka Bratina, zajema pisni del za vodnika, izvedbo vaj na poligonu (vodljivost na povodcu, prosto vodljivost - brez povodca, sedenje z ustavljanjem, prostor in odpoklic ter odlaganje z motenjem), ter preizkus obnašanja psa v urbanem okolju (srečanje s skupino ljudi, srečanje s kolesarjem, srečanje z avtomobili, srečanje s tekači in rolerji, obnašanje privezanega psa in obnašanje do živali).

Tečaji na poligonu v Lukavcih se pričenjajo spet v mesecu septembru, že 1. septembra pa vabijo na zanimivo tekmovanje za pokal Vomar.

Fotografije iz zaključka tečajev si lahko ogledate tudi tukaj.



Več v Kultura in izobraževanje