Julij se bo v Prlekiji pričel s Festivalom Re:Pannonia 2018

Od 1.7. do 7.7.2018 se bodo v Križevcih pri Ljutomeru zvrstili številni dogodki, koncerti, performansi, ... v sklopu Festivala Re:Pannonia 2018

Prlekija-on.net, sreda, 27. junij 2018 ob 12:59
Festival Re:Pannonia 2018

Festival Re:Pannonia 2018

Društvo 29a letos od 1.7. do 7.7.2018 v Križevcih pri Ljutomeru, pripravlja Festival Re:Pannonia 2018, ki je nadgradnja vseslovenskega osnovnošolskega glasbenega in filmskega tabora ter dobro obiskane mednarodne kiparske kolonije Re:pannonia, kar so letos v sodelovanjeu s partnerji nadgradili v sedem dnevni festival.

Lansko leto jim je skupaj z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije že uspelo napolniti razpisana mesta v filmskem in glasbenem taboru Valilnica, še več, povpraševanje je bilo veliko večje kot so načrtovali. Tako so 6 dni s 35 učenci iz celotne Slovenije ter desetimi mentorji uspeli ustvariti izjemno vzdušje na taboru ter posledično vrhunski film, ki se je kot edini slovenski film uvrstil med 4 odstotke najboljših filmov iz celega sveta Green festa v Beogradu (prijavljenih je bilo 1530 filmov!) ter v tekmovalni del festivala Green Planet Barcelona.

V kiparski koloniji pa so gostili 10 vrhunskih umetnikov iz celotnega sveta, ki so ustvarjali na temo živali. Eden od njihovih produktov je tudi skulptura Križevskega kasača, ki je umeščena na krožišču v Križevcih pri Ljutomeru in je delo priznanega umetnika iz Srbije Nedima Hadži Ahmetovića - Mafe v sodelovanju z domačim kiparskim mojstrom Robertom Jurakom.

Tabor letos razširili in popestrili

»Ker nam ni vseeno kako naprej, bomo letošnji vrhunski dogodek, ki se bo odvijal v Občini Križevci od 1. - 8. julija 2018 še razširili in popestrili. Tabor smo razširili in popestrili ter bomo tako skupaj z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije in drugimi zunanjimi ustanovami, gostili 43 nadarjenih učencev iz celotne Slovenije, ki bodo ustvarjali na temo ekologije s področja multimedije, glasbe in mladinskega filma. V mednarodni kiparski koloniji bomo gostili 15 mednarodnih udeležencev kiparjev, ki bodo z glino ter drugimi materiali to leto ustvarjali na temo "dialoga",« pravijo v društvu.

V času festivala številni koncerti in drugi dogodki

Da pa bi bilo dogajanje še pestrejše bodo vso to dogajanje še dodatno popestrili s številnimi dogodki. Tako se bodo odvili koncerti, kjer bodo nastopili glasbeni izvajalci, kot so Ethnotrip, Doroja, Tomi Lorber, Jože Zadravec in karavana, LST elektronska glasba, Samo Budna, Tomo Jurak, Tadej Vesenjak ter večeri poezije, live performensi, športni dogodki, kulinarični večeri, filmske projekcije, večer ekoloških stojnic, on-line gaming event, kiparske delavnice za otroke ter bogat spremljajoči program.

Na vseh prireditvah je vstop prost!



Več v Družabno