V Gabrniku se je pomerilo preko 40 nogometnih ekip

V dveh dneh je na igrišču v Športnem parku Gabrnik potekalo kar 55 tekem

Prlekija-on.net, četrtek, 28. junij 2018 ob 10:33
Nogometni turnir v Gabrniku

Nogometni turnir v Gabrniku

Društvo Športni park Gabrnik je organiziralo 8. Tradicionalni »Nogomet Fest« nogometni turnir na travi 5+1. Turnir se je odvijal v soboto in nedeljo 23. in 24. junija. Na njem je sodelovalo kar preko 40 ekip iz štajerske in prekmurske regije. V dveh dneh je na igrišču v Športnem parku Gabrnik potekalo kar reci piši 55 tekem! Potekal je turnir v kategoriji člani, veterani, ženske, otroci U7, U9, U11, in U13. Skozi oba dneva je bil turnir zelo dobro obiskan tudi s strani gledalcev, najmlajši pa so lahko uživali ob velikem napihljivem gradu.

V soboto se je turnir začel s tekmami otrok U9, U11 in U13 na katerem je sodelovalo 14 ekip. Zaradi časovne stiske so morali omejiti število ekip in tako so povabili večinoma ekipe iz sosednjih občin (Dornava, Ptuj, Vitomarci, Cerkvenjak, Sveta Trojica). Turnir je potekal od 9:00 ure zjutraj pa do 16:00 popoldan. Najmlajše smo lahko spremljali na kar 15 tekmah. Pokazali so izredno borbo in športno tekmovalnost. Pri selekciji U9 so se zmage veselili igralci Gradbeništva Branko Pučko iz Voličine, pri U11 je zmagala ekipa NK Podvinci, pri U13 pa so majhno presenečenje pripravili igralci NK Cerkvenjak, ki so premagali ekipo NK Juršinci (igralci NK Drava).

Po tekmah otrok se je začel članski turnir, na katerem je sodelovalo 22 ekip. Članski turnir velja za izredno močnega in več kot polovica ekip je med seboj bila zelo izenačenih, v tekmah pa je odločala malenkost in športna sreča. V nedeljo so se prvo med sabo pomerili veterani. V konkurenci 4 ekip se je zmage premierno veselila ekipa Juršinskega mehanika Zvoneta - Zvone team. Spremljali smo res napete in zelo zanimive tekme.

Nato je sledilo nadaljevanje članskega turnirja po skupinah. Že v skupinskih bojih smo spremljali zanimive, težke in borbene tekme. Posebej bi izpostavili ekipo ženskega nogometnega kluba Cerkvenjak, ki je tekmovala v moški konkurenci in se zelo dobro kosala z moškimi ekipami. Zmagovalci skupin pa so večinoma bili favoriti. Nato se je turnir nadaljeval z osmino finala pri članih, kjer je na kar nekaj tekmah prišlo do presenečenj. Posloviti so se morali lanski zmagovalci iz Cirkulan in slovenski državni prvaki v srednjem nogometu iz Kapele. Po res razburljivih in vročekrvnih tekmah pa je sledila prava poslastica. Med sabo sta se v prijateljski tekmi pomerili ekipi U7, Sončki iz Juršincev in ekipa iz NK Podvincev. Gledalci so zares uživali ob predstavi obeh ekip. Pokazalo se je, da otroci zares uživajo v nogometu. Zmage se je z 2-1 veselila ekipa iz Podvincev, ekipi pa sta dobili zaslužene pokale in medalje. Po tej tekmi še je sledil Juršinsko-gasilski derbi med obema gasilskima društvoma. PGD Gabrnik je bil srečnejši po streljanju devetmetrovk od svojih prijateljev iz PGD Grabšinski breg.

Nato je sledila končnica članskega turnirja vse do finala. Spremljali smo res zanimive in enakovredne obračune, na čase zelo borbene in vročekrvne. V veliko finale sta se uvrstili KMN Vitomarci in ekipa Tiamo parfumi iz Cerkvenjaka. Slavila je ekipa iz sosednjih Vitomarcev in slavje se je lahko začelo. Igralci so zmago proslavili ob zvokih glasbe do poznih jutranjih ur. Drugo mesto je pripadlo ekipi Tiamo parfumi, tretje mesto je osvojila ekipa ŠD Berkovci in četrto Zvone team iz Juršincev. Ekipe so prejele zaslužene pokale, medalje, praktične nagrade in denarne nagrade. Pokale je podeljeval boksarski šampion Dejan Zavec.

Rezultati:
Člani (22 ekip)

Osmina finala:
Jagoda všečka - ŠD Berkovci 2-5
Kmetijska mehanizacija Hojnik - Tiamo parfumi 0-1
KMN Vitomarci - Organics Nutrients 1(p) - 1
Gradbeništvo Pučko Branko - Zvone team 0-6
Kmetija Hrga - Elektro Čeh 1-2
Šd Polenšak - Računovodstvo Matej Žuran 0-1
KMN Kapela Vinogradništvo Klobasa - Dule team 3-1

Četrtfinale:
Zvone team - Elektro Čeh 2-0
Šd Berkovci - Računovodstvo Matej Žuran 1-0
KMN Kapela Vinogradništvo Klobasa - Tiamo parfumi 0-1

Polfinale:
ŠD Berkovci - Tiamo parfumi 1-1(p)
KMN Vitomarci - Zvone team 2-1

Tekma za 3.mesto:
ŠD Berkovci - Zvone team (p)0-0

Finale:
Tiamo parfumi - KMN Vitomarci 1-2
Naj Igralec: Štefan Kütoš Pišta (Tiamo parfumi)
Naj vratar: Albin Šalamun

Zmagovalna ekipa KMN Vitomarci je nastopila v naslednji postavi: Marko Čupič, Dominik Čeh, Albin Šalamun, Uroš Ilešič, Gregor Ilešič, Renato Hrašovec, Dejan Brotšnajder, Samo Vršič, Tjaš Švarc.

Rezultati Veterani (4 ekipe):
1. Mesto: Zvone team
2. Mesto: Športno društvo Juršinci
3. Mesto: Vitomarci

Zvone team: Andrej Čeh, Danijel Novak, Zvone Čuš, Milan Klobasa, Boštjan Flos in Benjamin Holc.

Rezultati otroci
U7:
1.mesto: NK Podvinci
2.mesto: Sončki Juršinci

U9:
1.mesto: Gradbeništvo Pučko Branko s.p.
2.mesto: NK Podvinci
3.mesto: KMN Sveta trojica
4.mesto: NK Juršinci

U11:
1.mesto: NK Podvinci
2.mesto: ŠRD Bodkovci
3.mesto: KMN Vitomarci
4.mesto: NK Juršinci

U13:
1.mesto: NK Cerkvenjak
2.mesto: ŠDn Juršinci
3.mesto: KMN Sveta Trojica

Vsem prijateljem, sosedom, sponzorjem in vsem drugim, ki ste kakorkoli pripomogli pri izvedbi turnirja se iskreno zahvaljujemo in upamo, da ste uživali in se imeli fajn. Upam, da se vidimo tudi prihodnje leto. Čestitke vsem, ki so prejeli pokale in nagrade.

Darjan ČehKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport