Po »mokrem petku« še prevzem novega gasilskega vozila

Na Kobilju se bodo veselili, plesali in v bližnjem potoku prali noge...

Prlekija-on.net, petek, 29. junij 2018 ob 13:01

Ta konec tedna, zadnji v letošnjem juniju, bo izjemno veselo in razigrano tudi v majhni prekmurski občini Kobilje, ki šteje 560 občanov. V petek in soboto bosta namreč na sporedu dogodka, ki bosta, poleg praktično vseh domačinov, pritegnila tudi veliko gostov od drugod, ki jih bo predvsem pritegnila pestra glasbena zasedba. Najprej bo v petek, 29. junija najbolj mokra zabava tega poletja, Na Mokrem petku na Kobilju se bo vse skupaj začelo že ob 15:30 uri z mokrimi igrami. V igrah sodelujejo ekipe s štirimi člani, ki premagujejo različne vodne ovire. Najboljše ekipe bodo bogato nagrajene. Po igrah sledi prikaz starega kobiljskega običaja, pranja nog z vodo iz Kobiljskega potoka.

Ko se bo stemnilo in zmračilo, tam okoli 20. ure, pa bo postalo vroče na odru, kjer bo nastopila priljubljena pomurska skupina Blue Planet, s svojimi hiti pa bosta obiskovalce razvajala priljubljena hrvaške zveznika zabavne glasbe Duško Lokin in Ivan Mezga. Prireditev bo potekala ob vsakem vremenu, saj je organizator poskrbel za velik prireditveni šotor, kjer ob vsem ne bo vstopnine. 

Vse skupaj se bo nadaljevalo že naslednji dan, v soboto, 30. junija, ko bodo gasilke in gasilci PGD Kobilje pripravili posebno slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozila GVM-1. Začelo se bo ob 18. uri, po končani slovesnosti, približno uro pozneje, na istem prizorišču sledi še velika gasilska veselica z znanim Ansamblom Štrk.



Več v Družabno