Stojnice z lokalno ponudbo, Samo Budna in Doroja na Festivalu Re:Pannonia

Obiskovalci so se v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru lahko ustavili na številnih stojnicah z lokalno ponudbo, nato pa so za glasbo poskrbeli Samo Budna in skupina Doroja

Prlekija-on.net, petek, 6. julij 2018 ob 10:00
Samo Budna

Samo Budna

V sredo, četrti dan letošnjega festivala Re:Pannonia, so se obiskovalci v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru lahko najprej ustavili na številnih stojnicah z lokalno ponudbo, nato je na Zorkovem odru zapel Samo Budna, pred cerkvijo se je odvil mednarodni literarni performens, večer pa se je zaključil v vaškem jedru z nastopom skupine Doroja.

Na stojnicah so se predstavili Avena, nova prleška eko trgovina, ki deluje v duhu zdravega načina življenja in daje velik poudarek etičnemu življenjskemu slogu, Lutra, raziskovalni inštitut, ki ve vse o vidrah in bobrih, Varstvo psov NANA, ki poskrbi za kvalitetno preživete počitnice vašega psa ter nudi varstvo in druženje štirinožcev, ko vi rabite čas zase.

Naravne, dišeče, ročno narejene svečke iz sojinega voska je ponujala Svichka, Makica in Romi filcan nakit in unikatne torbice ter modne nahrbtnike, Thinktura pa naravno certificirano kozmetiko, ki uporablja najboljše sestavine 100 % naravnega izvora. 

Predstavili so se še Zeabora, vse o zdravilnih gobicah, o njihovi uporabi v vsakdanjem življenju, EKO Kmetija Osterc, kjer imajo eko nasad prleške sivke v Vučji vasi in iz nje izdelujejo različne izdelke, Društvo za preučevanje rib Slovenije, ki skrbi za varovanje sladkovodnih rib in njihovih habitatov ter Zveza društev Moja Mura, ki se zavzema za obvarovanje reke in sonaravni razvoj krajev vzdolž nje.

Na stojnicah so svojo storitev predstavili tudi Darja Kološa, ki ponuja metode in prakse za dobro zdravje, vitalnost, mladostnost, ... Dušina Keramika z umetniško in uporabno keramiko subtilnih oblik, Loščika, ustvarjalni studio, kjer nastajajo magične podobe narave in živali, Manica Sušec z ročnimi spretnostmi in Jasmina Kotnik, ki pomaga pri spoznavanju netopirjev.

Sledil je glasbeni program, kjer je na Zorkovem odru nastopil Samo Budna, nato pa še v vaškem jedru skupina Doroja, ki jo sestavljajo Dorina Gujt - prečna flavta in vokal, Roman Kovačič - kitara in vokal in Janez Žekš - kitara, orglice in vokal.

Foto in video: Sara Vinkovič



Več v Družabno