Nogometaši ŠNK Radgona začenjajo s pripravami

Radgončani v 1. krogu proti NK Grad na Tratah, Ljutomer proti Polani, Veržej pa proti Hotizi

Prlekija-on.net, nedelja, 8. julij 2018 ob 08:54
V ŠNK Radgona je nad 120 nogometašev in nogometašic vseh starosti

V ŠNK Radgona je nad 120 nogometašev in nogometašic vseh starosti

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je potekalo žrebanje tekmovalnih parov za 3. SNL - vzhod, v sezoni 2018/19. Slednja se bo začela v soboto, 18. avgusta z desetimi ekipami, ki bodo igrale po trikrožnem sistemu, kar pomeni, da bodo ekipe odigrale po 27 tekem. V jesenskem delu je predvidenih 15 krogov, in sicer med 18.8. in 24.11.2018, spomladi pa bi odigrali še 12 krogov. Seveda se kakšen jesenski krog preloži na pomlad, in tukaj je vse odvisno od vremena, kot je povedal predsednik MNZ Murska Sobota, Danilo Kacijan, ki bo mimogrede v novi sezoni tudi vodja tekmovanja v 3. SNL - vzhod, v kateri bodo nastopali: Odranci, Polana, Hotiza, Avto Rajh Ljutomer, Tromejnik Kuzma, Turnišče, Črenšovci, Grad, ŠNK Radgona in Veržej. Šest ekip, ki bodo zasedle mesta od 1. do 6. mesta, si bo zagotovilo neposreden nastop v novi 3. SNL - vzhod, katero bo v sezoni 2019/20 tvorilo 14 ekip iz sedanjih severne in vzhodne tretje lige.

Nekoliko dirigiran žreb parov, saj so izpolnili želje nekaterih klubov, med drugim tudi ŠNK Radgona, da v 2. krogu (začetek sejma AGRA) ne bi igrali na domačem terenu, je prinesel zanimive pare že v 1. krogu. Varovanci radgonskega trenerja Jožeta Sečkarja bodo v 1. krogu gostitelji, in sicer na Trate prihaja vedno neugodni NK Grad, čigavo moč potrjuje tudi dejstvo, da bodo prav pred začetkom prvenstva odigrali finale Pokala Slovenije na območju MNZ Murska Sobota, proti prvoligašu Muri, nato pa še 1/16 finala Slovenskega pokala proti še enemu prvoligašu, Aluminiju iz Kidričevega. ŠNK Radgona, teden dni pozneje gostuje v Črenšovcih, že v 3. krogu pa pa Tratah gostujejo favoriti iz Odrancev, in nato gostovanje pri še enem favoritu, v Veliki Polani. V 5. krogu gosti ŠNK Radgona ekipo Tromejnika iz Kuzme, v 6. krogu pa bo treba na gostovanje v Turnišču, proti prleškima ekipama, Veržeju in Avto Rajhu Ljutomer pa igrajo Radgončani v 7. in 8. krogu, in sicer obakrat doma v Gornji Radgoni. Za zaključek prve triade prvenstva pa sledi še gostovanje v Hotizi.

Nogometaši ŠNK Radgona so s pripravami za novo sezono začeli že to soboto, 7. julija na TŠC Trate. Trener Jože Sečkar je imel na razpolago vse igralce, ki so nastopali v minuli sezoni, torej je zraven tudi odlični vratar Dragan Topić. Pripravam bo priključenih tudi nekaj mlajših domačih igralcev, o prihodu igralcev od drugod pa bodo v klubu, seveda na predlog trenerja Sečkarja, odločali v naslednjih dneh.

Pari 1. kroga v 3. SNL - vzhod (sobota-nedelja, 18. in 19. avgust): Polana - Avto Rajh Ljutomer, Tromejnik - Odranci, Turnišče - Črenšovci, ŠNK Radgona - Grad, Veržej - Hotiza.



Več v Šport