Znani so tudi rezultati gimnazijske mature spomladanskega roka na GFML

Tudi letošnja 24. generacija sedanje eksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat, saj so bili 100-odstotni

Prlekija-on.net, sreda, 11. julij 2018 ob 09:52
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so tudi težko pričakovani rezultati splošne mature 2018. Tudi letošnja 24. generacija sedanje eksterne mature oz. 52. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 79 dijakov gimnazijskega programa, vsi so maturo uspešno opravili. Splošna matura je tako opravljena 100 %. Povprečno število pridobljenih točk je 21,86.

K maturi so pristopili tudi 4 dijaki maturitetnega tečaja, uspešni so bil 3 kandidati ali 75,0 %.

En maturant in šest maturantk programa splošna gimnazija, kar je 8,9 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Zlate maturantke in zlati maturant 2018 so Jaka Godec (Križevci), Nuša Kaučič (Murska Sobota), Karin Kovač (Tišina), Ula Litrop (Turnišče), Sergeja Raj (Odranci), Hana Rakuša (Ormož) in Ana Vok (Sveti Jurij ob Ščavnici).

Kot smo že poročali, pa je tudi 17. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %).

Sedem maturantk (19 %) je doseglo prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke.

Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka na GFML

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 19 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100 %), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih ....

Danes zvečer, 11. julija, ob 20.30 bodo slovesno podelili maturitetna spričevala, izjemoma zaradi slabega vremena, v ŠIC-u Ljutomer.
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura

Vaja gasilcev in reševalcev v Ljutomeru

V Ljutomeru močno počilo…, šlo je za vajo

torek, 18. september 2018 ob 15:09
Slike izredno zanimive za obiskovalce

Kiparka in slikar iz bavarskega Ingolstadta

torek, 18. september 2018 ob 08:48