Podelili so deset občinskih priznanj

Veliko prireditev in dogodkov ob 19. občinskem prazniku občine Benedikt

Prlekija-on.net, petek, 13. julij 2018 ob 08:13
19. občinski praznik občine Benedikt

19. občinski praznik občine Benedikt

V občini Benedikt v Slovenskih goricah, kjer imajo lastno občino 20 let, v teh dneh obeležujejo svoj 19. občinski praznik. V ta namen so v Benediktu in tudi v nekaterih drugih vaseh, ki sodijo v omenjeno občino, pripravili številne prireditve in dogodke, kot so med drugim: Razstava ročnih del Sekcija Plamenka KD Benedikt: pohod Spoznavajmo svoj kraj; Turnir v balinanju; Razstava Studenskih likovnikov; Literarni večer - Moje misli so zapisane; Tradicionalna krvodajalska akcija; Streljanje z zračno puško; Kolesarjenje po občini za vse generacije; VI. Benediški tek; Off-road dirka z modeli avtomobilov na daljinsko vodenje; pohod od kleti do kleti; Koncert večih skupin: Šolski band OŠ Benedikt, Supporting Axt, Mama rekla; Potato Mushroom, Crucifixions; Farno žegnanje; Uradno odprtje poročne dvorane v gostišču Lekežič...

Seveda je pred tradicionalnim "Županovim večerom", potekala tudi slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj. Tokrat jih je bilo kar deset, prejeli pa so jih, plaketa: podjetje Noela d.o.o., za izkazano kakovost, tržno zanimivost in izvirnost produkta - kreme Noela s polžjo slino; Bronasti grb občine Benedikt: Drago Rajšp, za požrtvovalno prostovoljno delo na področju gasilstva; Župnik Marjan Rola, za izjemen prispevek k razvoju in izlgedu kraja; Društvo kmečkih žena in deklet Benedikt, ob 30-letnici delovanja; Gradbeništvo Gradbenik, Stanislav Bernjak, s.p., za izjemen prispevek k razvoju in izgledu kraja; Juven d.o.o., za izjemen prispevek k razvoju in izgledu kraja; Srebrni grb občine Benedikt: Saša Lovrenčič, za dolgoletno delovanje na področju kulture in javnih prireditev v občini; Društvo upokojencev Benedikt, ob 30-letnici delovanja; Jožef Maurič, za izjemen prispevek na področju gasilstva v občini in za 20 let članstva v občinskem svetu občine Benedikt; ter Občinska organizacija Rdečega križa Benedikt, ob 70-letnici delovanja.

Ob nastopu domačih kulturnikov sta priznanja podeljevala župan in podžupan občine Benedikt Milan Gumzar in Janez Leopold.



Več v Kultura in izobraževanje