V Bolehnečicih so se 14. srečali ljubitelji starodobnih vozil

Ljubitelji starodobnikov so obiskali Hišo dišečega traminca, TRC Zg. Konjišče in romarsko cerkev Sv. Treh kraljev pri Benediktu

Branko Košti, sreda, 25. julij 2018 ob 19:39
14. srečanje starodobnih vozil v Bolehnečicih

14. srečanje starodobnih vozil v Bolehnečicih

Preteklo soboto, 21. julija, se je z zbiranjem pri Etnološkem – tehničnem muzeju v Bolehnečicih, pričelo že 14. celodnevno druženje ljubiteljev starodobnih vozil. Organizatorji, Društvo Oldtimer Stara Gora, so v prijavni obrazec vpisali kar 135 starodobnih vozil (osebnih avtomobilov, motorjev, motorjev - prikoličarjev in mopedov), s kazerimi se je na zbirno mesto pripeljalo okrog 180 udeležencev.

Po opravljenih formalnostih, so udeležence pogostili z bogatim zajtrkom, po katerem so se kmalu odpravili na krožno vožnjo, saj je bila pred njimi dolga pot, katera jih je najprej pripeljala v Plitvico pri Apačah, do Hiše dišečega traminca znanega vinogradnika Danila Steyerja. Samo z vonjem traminca se seveda niso zadovoljili, ampak je bilo treba žlahtno kapljico tudi okušati, seveda zmerno količino, saj je bil pred njimi še večji del poti.

Naslednja postaja je bil TRC Zgornje Konjišče, kjer so se v zgledno urejenem okolju nekdanjih gramoznic, osvežili s hladno pijačo in za nadaljno pot okrepčali s kosilom.

Zadnja postaja tokratnega potepanja je bila cerkev Sv. Treh kraljev, čudovit primerek podružnične cerkve župnije pri Benediktu, ki je bila zgrajena v 16. stoletju in jo štejejo za najpomembnejšo stvaritev slovenjegoriške gotike.

Sledil je povratek na izhodišče poti v Bolehnečice, kjer so udeleženci prejeli zahvale, se še malo družili, izmenjavali izkušnje in strnili vtise, zatem pa utrujene jeklene lepotce odpeljali proti domovom.



Več v Družabno