Na OFAK festival se je vrnil SKA

Na Skarambol is BACK! so nastopili Ting, Orkester Selotejp in Yellow Spots

Prlekija-on.net, nedelja, 5. avgust 2018 ob 22:30
Skarambol is BACK!

Skarambol is BACK!

V petek, 3. avgusta, je v Ormožu na Festivalu OFAK bil čas za SKA, kjer so nastopile skupine Ting, Orkester Selotejp in Yellow Spots.

Ting je osemčlanski bend iz Prage, ki združuje veliko različnih stilov. Njihova glasba črpa navdih iz reggae, ska, dancehall, drum'n'bass, swing, rock in hip hop ritmov. Na Češkem so si prislužili tudi Ska in Reggae nagrado (Czech Music Awards) za najboljši album.

Glasbena skupina Orkester Selotejp je nastala leta 2001 v prostorih DAK Hum Ormož iz dveh bendov Za gnide in 1. ormoškega punk gimnazijskega benda Sarkofuck pod vodstvom Branka Puklavca, prvinskega kitarista in soustvarjalca skupine Pridigarji. Prvotni bend je deloval od leta 2001 do 2008 in nanizal kar precej koncertov po Sloveniji ter leta 2004 izdal zgoščenko Lepljiva zadeva. Prvotni bend je deloval od 2001 pa do 2008. Bend se je ponovno sestal 2016 v glasbeni delavnici Hiška Pavlovci, doma pri Brankotu, kjer se vadi in ustvarja nova glasba. Sedanja zasedba je zlepljena iz starih Selotejpov in nekaterih članov bivše zasedbe Pridigarji.

Yellow Spots so madžarski absurdni rock bend s humornimi besedili. Zraven neverjetnih mešanic raznih glasbenih stilov v svoje nastope vključujejo še spektakularne, impulzivne gledališke točke, ki jih povezujejo kabarejske plesalke. Besedila predstavljajo nore, ironične situacije, nenavadni liki in zgodbe pa so v njihovih video spotih prikazani na še bolj absurden in morbiden način. Združujejo glasbene zvrsti kot so neo-swing, neo-rockabilly, psychobilly, punk-rock in ska v eno samo edinstveno pesem. Svoj slog glasbe imenujejo "gutting rockandroll".

Foto: Valerija Novak



Več v Družabno